Haluk Levent'e de faizle borç veren çeteye ceza yağdı

Adana'da 'yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, zorla fuhşa teşvik, insan ticareti' suçuna karıştıkları, ayrıca sanatçı Haluk Levent'e faizle borç para verdikleri suçlamasıyla yargılanan çetenin elebaşı Mehmet Şirin Kazan 193 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haluk Levent'e de faizle borç veren çeteye ceza yağdı

Sanıklardan 9'u beraat ederken 22 sanığa 2 ile 100 yıl arasında hapis cezası verildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar sonucu teknik takibe aldığı Mehmet Şirin Kazan liderliğindeki suç örgütünün, haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurdukları, 'nitelikli yağma, kişi hürriyetinden yoksun bırakma, tehdit, darp, haksız menfaat temini' gibi suçları işlediklerini tespit etti. Polis, Cumhuriyet Savcılığı'nın izniyle 19 Mayıs 2010'da Adana, İstanbul, Uşak ve Diyarbakır'daki 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Mehmet Şirin Kazan ile birlikte 32 kişi yakalandı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada doldurulmuş senetler, 4 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 176 fişek ve 2 zırh ile birlikte biri plastik 2 cop ele geçti.

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamede hazırladı. 29 müştekili iddianamede, sanıklar hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma, tefecilik, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, zorla fuhşa teşvik, insan ticareti' gibi 20 ayrı suçtan 5 ile 390 yıl arasında hapis cezası istendi. 5 ana başlık altında hazırlanan 331 sayfalık iddianamede, suç örgütünün yapısı ve çalışma alanlarının yanı sıra, örgütsel yapıyı gösteren iletişim tespit tutanaklarıyla fiziki takip tutanaklarına yer verildi. Adana 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, suç örgütünün işlediği eylemler ve örgüt üyelerinin hangi olaylara karıştığı da tek tek belirtildi.

HALUK LEVENT'E DE FAİZLE PARA

Müştekilerden Haluk Levent ismini kullanan sanatçı Haluk Acil, ifadesinde suç örgütü lideri Mehmet Şirin Kazan'dan faizle 50 bin lira borç para aldığını, karşılığında 65 bin lira tutarında senet verdiğini söyledi. Levent, borcunun bir kısmını taksitler halinde öderken, daha sonra da ödeme güçlüğü çekince İstanbul'da eczacılık yapan Sevil Karahülagu'nun borcunu üstlendiğini bildirdi.

ÇETE KORKUSUNDAN İŞYERİNİ KAPATMIŞ

Haluk Levent'in borcunu üstlenen Sevil Karahülagu da ifadesinde, suç örgütünün Baskı ve tehditlerinden korkup 140 bin TL tutarında 2 çek verdiğini, fakat çekleri verdikten sonra bankaya çeklerin kendi rızası dışında elinden çıktığını söyleyip, sonra da örgütün tehditlerinden korkup işyerini kapatarak yurt dışına kaçtığını ileri sürdü.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Yaklaşık 28 ay süren yargılamanın ardından 9'u tutuklu 32 sanık karar duruşmasına çıktı. Çetenin elebaşı olduğu ileri sürülen Mehmet Şirin Kazan savunmasında "Benim örgütle ilgim yoktur. Olay polisin komplosudur" dedi. Sanıklardan Ali Neli de, "Haluk Levent benim sanatçımdır. Menajerliğini yaptım. Kendisine ofis açtım, kaset yaptım. Mehmet Şirin'i de sponsor yaptım" diyerek suçlamaları reddetti. Sanık Remezan Kazan ise "Ben genelev işletmeciliği yapıyorum. Kimseyi zorla geneleve koymadım" diye konuştu. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

ELEBAŞINA 193 YIL

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Şirin Kazan'ı 193 yıl, Hayrettin Sansarkan'ı 100 yıl, Ahmet Kazan'ı 89 yıl, Remezan Kazan'ı ise 43 yıl hapis cezasına çarptırdı. 9 sanık delil yetersizliğinden beraat ederken, diğer sanıklara da 2 ile 30 yıl arasında hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, ayrıca tutuklu sanıklardan Mehmet Şirin Kazan, akrabaları Mehmet Kazan, Remezan Kazan ile Hayrettin Sansarkan'ın aldıkları cezanın yanı sıra kaçma şüphesini de göz önünde bulundurarak tutukluluklarının devamına, Ali Neli, Murat Uruç, Nahşibendi Çelebioğlu, Çiya Sansarkan ile Hasan Üçkardeş'in tahliyesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber