Teziç öğrencisiyle karşı karşıya

Haber Giriş : 24 Aralık 2005 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşkın davasındaki "yargıya müdahale" içerikli açıklamalar hoca ve talebesini yıllar sonra karşı karşıya getirdi. TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Ramazan Can, İstanbul Üniversitesi'nden hocası olan YÖK Başkanı Erdoğan Teziç hakkında suç duyurusunda bulundu.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in yargıya müdahale niteliğindeki açıklamaları, İstanbul Üniversitesi'nden öğrencisi olan AK Parti Milletvekilini isyan ettirdi. TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, üniversitede "Anayasa Hukuku" dersi aldığı hocası Teziç hakkında Anayasa'nın 138.maddesine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Aşkın davasındaki gelişmeleri Yeni Şafak'a değerlendiren Can, 10 gün önce YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in eleştirilerinden dolayı "suç duyurusunda" bulunduğunu açıkladı. Can, "Hocamız iyi bir hukukçuydu. Ancak YÖK Başkanı olunca anti-hukuk kampanyasına girdi. Aşkın'ın tahliye talebinin reddedilmesinden sonra yargıya müdahale niteliğinde 'Hakimlerin mesleki kariyerlerini düşünmeleri gerekir. Dava başka bir ile nakledilmeli' şeklinde açıklamalarda bulundu. Ben de bu açıklamasından hemen sonra suç duyurusunda bulundum. Savcıların re'sen harekete geçmeleri gerektiğini dile getirdim" dedi. Can, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay gibi yüksek yargı organlarının başkanlarının yürümekte olan bir davaya yönelik "müdahalelere" karşı sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber