Hem fişlediler hem gözdağı veriyorlar

Haber Giriş : 24 Aralık 2005 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Kamacı, Rektör Aşkın'ın duruşmasına katılıp davaya müdahil olan öğretim görevlileri hakkında disiplin soruşturması açarak savunmalarını istedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Yücel Aşkın'ın 14 Aralık 2005'te yapılan ilk duruşmasına giderek davaya müdahil olan Tıp Fakültesi'nin 5 öğretim görevlisi hakkında Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mansur Kamacı disiplin sorşturması başlattı. Dekan Kamacı, "Görev yerini kurum amirinden izinsiz neden terkettiniz?" diye sorarak, öğretim görevlilerinden savunma yapmalarını istedi.

Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın hazırladığı iddianamede Tıp Fakültesi Dekanı Kamacı, öğretim görevlilerine baskı yapmakla suçlanmıştı. Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin tanıklığına dayanarak hazırlanan Savcılık iddianamesinde, YÖK yasasının 7/L ve 13/b-4. maddesi gereğince akademik baskı yapıldığı belirtildi. İddianamede Kamacı'nın "Rektör bir değerdir. Biz öğretim üyeleri sıfırız. Sıfırın yanına bir gelirse anlamı olur" diyerek öğretim üyelerini korkuttuğu kaydedildi.

Haklarında disiplin soruşturması açılan öğretim görevlileri duruşma günü dersleri olmadığını belirterek, "Rektör'ün tahliyesini engelledik diye tepki var. 'Neden davaya gittiniz?' diye sıkıştırılıyoruz. Halbuki biz sadece özel hayatımız hakkında yalan yanlış tutulan gayri resmi raporların hesabını soruyoruz" diye tepki gösterdi.

Tıp Fakültesi'nin 5 öğretim görevlisinin de aralarında bulunduğu 418 kişi, Rektör Aşkın'ın kasasından çıkan fiş dosyalarında özel hayatlarının gizliliği ihlal edildiği için Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya müdahil olmuştu. 14 Aralık'ta yapılan ilk duruşmada rektörü tutuklayan savcılık da tutukluluğun sona ermesini talep ederken, müdahillerin avukatlarının itirazı ile Rektör Aşkın'ın tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

FAKÜLTE BOŞALIYOR

Disiplin soruşturmalarının açıldığı YYÜ Tıp Fakültesi'nde görevli 2'si profesör, 5'i doçent ve 1'i yardımcı doçent olmak üzere 8 öğretim üyesi de Kasım ayında görevlerinden istifa etmişlerdi. Ortopedi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Akpınar, huzursuz bir ortamda akademik çalışma yapmanın imkanı kalmadığı için istifa ettiğini söylerken, 11 yıldır Tıp Fakültesi'nde görev yapan Doç. Dr. İrfan Yalçınkaya da üniversitede verimli çalışma koşullarının bulunmadığını, orada kalmanın bir esprisi kalmadığını söyledi.

Hastasının karnında gazlı bez unutmuştu

"Rektör bir değerdir, biz öğretim üyeleri sıfırız" sözleriyle öğretim üyeleri üzerinde baskı kuran Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Mansur Kamacı'ya geçtiğimiz günlerde ameliyatta bir hastanın karnında Gazlı Bez (spanc) unuttuğu gerekcesiyle Van Bölge Tabip Odası Başkanlığı'nca para cezası verilmişti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber