Adana'da, 'Dünyanın en büyük barış resmi' rekoru kırıldı

ADANA'da 'Dünyanın En Büyük Barış Resmi' rekoru kırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da, 'Dünyanın en büyük barış resmi' rekoru kırıldı

Japonya'ya ait olan 1024 metrekarelik rekor, Güney Rotary Kulübü üyelerince Guinnes Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve Resmi Hakemi Şeyda Subaşı Gemici'nin gözetiminde 1.111 metre 78 santimetrekareye çıkartıldı.

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen etkinlik, Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirildi. Adana ve Türkiye'nin değişik illerindeki 84 okuldan öğrencilerin A4 kağıda yatay olarak çizildiği ve 2010 günde tamamlanan 17 bin 800 resim, Adana Tren Garı önündeki alanda birleştirildi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt da büyük resim için A4 kağıdına çezilmiş güvercin figürlü resim yapıştırdı.

Ortasında 'Turna Kuşu' figürü oluşturulan resim, Guinnes Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve Resmi Hakemi Şeyda Subaşı Gemici'nin gözetiminde ölçüldü. Ölçüm sonucu daha önce Japonya tarafından 2010'da kırılan 1024 metrekarelik 'Dünyanın En Büyük Barış Resmi Rekoru', yaklaşık 100 metre geliştirilerek 1.111 metre 78 santimetrekareye yükseltildi. Rekorun kırıldığının açıklanmasıyla, Güney Rotary Kulübü üyeleri büyük sevinç yaşadı.

'BARIŞA DİKKAT ÇEKTİK'

Rekorun ardından, Guinnes Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici, rekor sertifikasını Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Güney Rotary Kulübü Başkanı Dilem Nadir Kuzucu'ya teslim etti. Sadece rekor kırmak için çalışmadıklarını anlatan Kuzucu, çocuklara barış duygusu yerleştirmeye çalıştıklarını kaydetti. 10 yıl önce de Meksika'ya ait 27 bin 647 metrelik 'Dünyanın En Uzun Çamaşır İpi Rekoru'nu 5 bin 434 metre geliştirip, 33 bin 81 metreye yükselttiklerini anımsatan Kuzucu, "Bu proje için 6-7 ay çalıştık. Binlerce öğrencinin çizdiği resimleri 107 arkadaşımız yapıştırdı. Barışa dikkat çektik. Bizim için çok anlamlı oldu. Ülkemizde ve dünyada barış ve mutluluk dolu günler diliyoruz" dedi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da rekoru kıranlara teşekkür edip kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber