Savcının zimmetindeki kalaşnikofla cinayet!!!

Haber Giriş : 25 Aralık 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da ağabeyinin sevgilisine kalaşnikofla ateş edip ölümüne neden olan Havva Turhan'ın (40) olayda kullandığı silahın Cumhuriyet Savcısı ağabeyi Mustafa Turhan zimmetinde olduğu ve çalındığı ortaya çıktı. Silahın Savcı Turhan'ın 1994-96 yılları arasında görev yaptığı Diyarbakır'ın Hazro ilçesindeki adli emanetten çalındığı belirlenirken, Savcı Turhan, önümüzdeki günlerde zimmet ve 6136 sayılı silah yasasına muhalefet suçlarından 5 ila 20 yıl ağır hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkacak.

8 Temmuz 2005 tarihinde meydana gelen olayda, Savcı Mustafa Turhan'ın sevgilisi olduğu iddia edilen Sevgi Akkaya (38), kalaşnikof kurşunlarına hedef olmamak için balkondan atlayarak ağır yaralanmış ve 3 gün sonra ölmüştü.

SİLAHI TEMİZLİYORDU

Olaydan sonra tutuklanan Havva Turhan, ağabeyinin sevgilisi olduğu ileri sürülen Sevgi Akkaya ile yeğenlerinin bakımı konusunda tartıştığını ve kendisine hakaret ettiğini belirterek, ?Tartışma sırasında Sevgi, kalaşnikof marka uzun namlulu silahı temizlemek amacıyla mutfak masasına koydu. Silahı kaldırmasını istedim. Olumsuz yanıt verip yeniden hakaretler yağdırdı. Silahı aldım. Silah için yaklaşık 45 dakika itişip kakıştık. Sevgi, mutfak kapısını kilitledi. İçeriden bana hakaretlerini sürdürdü. Kendisine zarar vermek amacıyla ateş ettim. Mutfağa girdiğimde Sevgi'yi göremedim. Balkona çıkıp aşağıya baktığımda Sevgi yerde yatıyordu. Mermi bitene kadar ateş ettim, daha sonra daire kapısını açarak silahı polislere teslim ettim? diye ifade vermişti. Havva Turhan, olayda kullanılan silahın Sevgi Akkaya'ya ait olduğunu iddia ederken Cumhuriyet Savcısı Mustafa Turhan da silahın kendisine ait olmadığını söylemişti.

Olayla ilgili idari soruşturma açan Adalet Bakanlığı, dosyayı incelenmek üzere Tarsus Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Savcının hazırladığı fezlekede Sevgi Akkaya'nın yaralanmasına neden olan silahın, Diyarbakır'ın Hazro Adliyesi emanetine kayıtlı kayıp silah olduğu açıklandı.

MERMİLER ELE VERDİ

Kayıp silahın, 29 Temmuz 1996 tarihinden itibaren emanet dairesinde ya da ilçe Jandarma Komutanlığı'nda bulunamadığı tespit edildi. Fezlekede ?Yapılan kriminal incelemeler sonunda silahların seri numaralarının aynı ve orijinal olup, mukayese mermilerinin karşılaştırılması neticesi hem kaybolan silahtan hem de Sevgi Akkaya olayında kullanılan mermilerin aynı silahtan atıldığı kesin olarak belirlenmiştir? denildi.

Turhan'ın silahın dışarıdan getirildiği yönünde ifade verdiğinin anımsatıldığı fezlekede, ?Devletin malı olup, bulundurulması yasak olan ve görevi nedeniyle uhdesinde bulunan silahın ilgili Cumhuriyet Savcısı bu yerden ayrıldıktan 9 yıl sonra evinde bulunduğu ve yaralama olayında kullanıldığı, böylelikle görevi gereği koruma ve denetimi altındaki silahı, savcı tarafından mal edinilmek suretiyle zimmet suçu ve 6136 sayılı yasaya muhalefet suçunu işlediği yönünde son soruşturmanın açılmasına yeterli deliller bulunduğu anlaşılmıştır? dendi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber