Üst Kurullara AKP damgası

Haber Giriş : 25 Aralık 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İhale Kurumu ve SPK Başkanları değişiyor. MB Başkanı'nın da görev süresi doluyor. Böylece AKP, 2006'da bağımsız kurumlara yeni yöneticiler atayacak

Ankara-AKP Hükümeti, 2006 yılında bağımsız kurumlara damgasını vuracak. 2006'da Kamu İhale Kurumu ve SPK Başkanları değişiyor. Merkez Bankası Başkanının da görev süresi Mart'ta dolacak. Böylece 2006'da bağımsız kurumlarda AKP'nin atadığı yeni yöneticilerle yönetim değişiklikleri yaşanacak.

Kamu İhale Kurumu Başkam Şener Akkaynak'ın görev süresinin dolmasına 3.5 yıl olmasına rağmen 65 yaş sınırı nedeniyle Ocak ayında görevinden ayrılıyor. SPK Başkanı Doğan Cansızlar'ın ise görev süresi Ekim ayında dolacak. Cansızlar da görevi bırakacağını açıkladı. Öte yandan Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti'nin yeniden atanması beklenmiyor. Bu durumda iktidara geldikten 3 yıl sonra AKP Hükümeti'nin bu kurumların yönetimini belirlemesi söz konusu olacak. Böylece hemen hemen tüm önemli bağımsız kurumların yönetimi de AKP tarafından belirlenmiş olacak. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ve TMSF Başkanı Ahmet Ertürk de AKP Hükümeti tarafından atanmıştı.

Hasat mevsimi!
Kamu İhale Kurulu Başkanı Şener Akkaynak, 2006'nın bağımsız kurumlar için hasat mevsimi olacağını belirterek, "İlk hasat da benimle başlayacak" dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber