Çanakkale yolcusu öğrencilerden polise Kürtçe teşekkür

Gaziantep polisi tarafından Çanakkale gezisine götürülen çocukların mutlulukları yüzlerine yansırken, bazı çocuklar polislere Kürtçe teşekkür etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çanakkale yolcusu öğrencilerden polise Kürtçe teşekkür

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) tarafından düzenlenen ve 2009 yılından bu yana devam eden, her yıl 90 öğrencinin katıldığı 'Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına Polis Gençlik El Ele, Kınalı Kuzular' projesinin bu yıl 5.'si yapıldı. Çanakkale gezisi için Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde bulunan 27 lise ve dengi okulda belirlenen 90 öğrenci, Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın da katıldığı bir törenle uğurlandı. Törene katılan çocukların mutlulukları yüzlerine yansırken, Çanakkale'yi görmenin heyecanı gözlerinden okundu. Kürt kökenli olan bazı çocuklar ise, polislere duygularını Kürtçe ifade etti. Geziye katılan lise birinci sınıf öğrencisi ve Kürtçe konuşan Nafile Öztürkmen, "Ben Çanakkale'yi çok merak ediyordum. Şimdi Gaziantep Emniyet Müdürlüğü sayesinde oraları göreceğim. Ecdadımızın oradaki mücadelesini anlamak için o topraklara gidiyoruz. Bize bu fırsatı veren polisimize teşekkür ediyorum" dedi.

Polislere Kürtçe teşekkür İbrahim İlhan da, "Çok farklı duygular içinde Çanakkale'ye gidiyoruz. Orada ecdadımızın kahramanlıklarını ve mücadelelerini göreceğiz ve onları yerinde öğreneceğiz. Çok farklı duygular içindeyim ve bizleri oraya gönderen polislere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın ise gezinin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, "Öğrencilerimiz İstanbul ve Çanakkale'de atalarımızın gerçekleştirdiği, kahramanlık hikayelerini yerinde görüp tanıyacaklar ve şahit olacaklar. Oralarda o havayı koklayacaklar. Gerçekten filmlerde izlediğimiz veya kitaplarda okuduğumuz Çanakkale başka, yerinde gördüğümüz Çanakkale sizleri inanın çok farklı duygulara sürüklüyor. Oradaki o anıt mezarları, sırt sırta omuz omuza yatan, ülkemizden, değişik bölge ve coğrafyalardan şehitlerimizi orada ziyaret edecekler" ifadelerini kullandı.

Uğurlama törenine, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın yanı sıra, Emniyet Müdür Yardımcısı Selahattin Gürel, TEM Şube Müdürü Basri Kaya, TDP ekipleri ve öğrencilerin aileleri katıldı. TDP ekipleri uğurlanan otobüslerin ardından su dökmeyi de ihmal etmedi. Geziye katılan öğrencilerin, 19 Nisan'a kadar İstanbul ve Çanakkale gezilerini tamamlayarak Gaziantep'e dönmeleri bekleniyor. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber