Devrilen elektrik direkleri hayvanları telef etti

Çorum'un Sungurlu ilçesinde devrilen elektrik direklerinin altında kalan 3 inek telef oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2013 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devrilen elektrik direkleri hayvanları telef etti

Edinilen bilgilere göre olay, ilçeye bağlı Kavşut beldesinde meydana geldi. Yıllar öncesinden dikilen ağaç direkler, çürüdüğü için diplerinden koparak o sırada direklerin önünden geçen hayvanların üzerine düştü. Direklerin tellerine dolanan hayvanlar elektrik akımına kapılarak öldü.

Sabah saatlerinde hayvanlarını otlatmak için beldeden meraya doğru ilerlediğini söyleyen hayvan sahibi İsmail Korkutoğlu, "Dün akşamdan aşırı yağmur yağdı. Komşumun 7, benim ise 22 ineğimle beraber sabah saatlerinde meraya hayvanları otlatmaya gidiyordum. Bir anda elektrik direkleri diplerinden koparak hayvanların üzerine düştü. Öndeki hayvanları zor güç kurtardım ama 3 tanesi elektrik tellerine dolaştığı için elektrik akımına kapıldı" dedi.

Olay yerine gelen Veteriner Hekim Ekrem Arslan ise tuttuğu tutanakta ölen hayvanların ikisinin 5 aylık gebe olduğunu, ölüm nedeninin ise elektrik direklerin devrilmesi sonucu hayvanların elektrik akımına kapılarak öldüğünü tespit etti.

Bu direklerin 30 yıl önce dikildiğini ve zamanla yıprandığından dolayı devrildiğini iddia eden hayvan sahibi Korkutoğlu, zararının karşılanması için elektrik dağıtım şirketinden davacı olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber