Kendini yakan kadının nikahsız eşi suçsuz bulundu

ADANA'da, üzerine benzin döküp, kendini ateşe veren 4 çocuk annesi 46 yaşındaki Fatma Çelik'in şiddet gördüğü iddiasıyla suçladığı nikahsız eşi aynı yaştaki Abdurrazak Demir suçsuz bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Nisan 2013 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kendini yakan kadının nikahsız eşi suçsuz bulundu

Olay, 11 Aralık 2012'de, merkez Seyhan İlçesi D-400 Karayolu üzerindeki Celal Bayar Köprülü Kavşağı'nda meydana geldi. İddiaya göre, temizlik firmasında çalışan Fatma Çelik, 20 yıllık nikahsız yaşadığı Abdurrazak Demir'den şiddet gördüğünü iddia ederek benzin dolu pet şişe ile kavşağın ortasına kadar yürüdü. Korkulukların yanında etrafı izleyen Fatma Çelik'in intihara kalkışacağını fark eden çevredekiler, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen trafik ve asayiş polisleri Çelik'i intihardan vazgeçirmeye çalıştı.

Yanına yaklaşılmasını istemeyen Çelik, eşinin kendisini sürekli dövdüğünü, ölmek istediğini söyledi. Çelik, "Ben dini nikahlı kocamdan ayrıldım ama hala evime gelip, beni rahatsız ediyor, para istiyor. Ona para vere vere bıktım. Yeter artık kendimi yakacağım" diye bağırdı. Çelik, sağ omzuna benzin döküp çakmağı çakınca bir anda alevler içinde kaldı. Yoldan geçen otomobilden yangın söndürme tüpü alan polisler, kendini yere atan Çelik'in üzerindeki alevleri söndürdü. Sol omuzu, yüzü ve saçları yanan Çelik, hastanede tedavi altına alınırken Cumhuriyet savcısı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

OĞLU SUÇLADI, KIZI YALANLADI

Kendini yakan Fatma Çelik'in 19 yaşındaki oğlu U.D., annesinin babasına iftira attığını ileri sürdü. U.D.'nin, kız kardeşini para karşılığı erkeklere pazarlamak istediği iddiasıyla annesi hakkında 2 kez suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Ağabeyinin verdiği dilekçeler sonucunda ifadesine başvurulan 18 yaşındaki S.D., "Annemle babam 3 yıl önce şiddetli geçimsizlik sonucu ayrı yaşamaya başladı. Babam alkol aldığı için anneme şiddet uygulardı. Annem babama iftira atmadı. Ayrıca ağabeyimin dilekçesinde ileri sürdüğü gibi bize kötü davranmadı, erkeklerle birlikte olmaya zorlamadı" dedi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Olaydan bir gün sonra yakalanıp çıkarıldığı adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Abdurrazak Demir ise hakkındaki suçlamaları reddederek, "Kendisi 20 yıllık eşim olur. 4 çocuğumuz var. 3 çocuğumuz benim nüfusumda. Fatma'ya birkaç kez resmi nikah yaptıralım dedim. Kendisi babasının maaşını aldığı için kabul etmedi. Yaklaşık bir yıldır ayrı yaşıyoruz. Ne yaptığını da bilmiyorum" dedi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, Demir'i suçsuz buldu. Savcı, "Şüphelinin uzun süredir müşteki-şüpheli ile yaşamadığı dolayısıyla intiharına yönelik bir katkısından söz edilemeyeceği, müşteki-şüphelinin kendisini yakması eyleminin de bir suç oluşturmadığı" iddiasıyla kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber