Mahkemeyi tehdit eden sanık yakınlarına 2'şer yıl hapis cezası

Sanıklardan Soner D., üye hakimi tehditten ayrıca 8 ay 10 gün hapis cezasına mahkum oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Nisan 2013 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkemeyi tehdit eden sanık yakınlarına 2'şer yıl hapis cezası

ERZURUM'da iki erkek yeğenine tecavüz ettiği gerekçesiyle 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 56.5 yıl hapse mahkum olan ağabeyleri Suat D.'ye verilen cezayı çok bulan Harun ile Soner D.

kardeşler, mahkeme heyetine hakaret ettikleri iddiasıyla 2'şer yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Soner D., üye hakimi tehditten ayrıca 8 ay 10 gün hapis cezasına mahkum oldu.

Merkez Aziziye İlçesi'nde 2009-2012 yılları arasında 8 ve 10 yaşlarındaki erkek yeğenleri R.D. ile S.D.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla amca 33 yaşındaki Suat D., tutuklu yargılandığı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçen 15 Ocak günü 56.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ağabeyleri ile ilgili kararın açıklanmasının ardından kardeşleri 30 yaşındaki Harun ile 22 yaşındaki Soner D., mahkeme salonunda başkan ve heyete küfredip, hakaret ve tehditte bulundu. İki kardeş, adliye sarayı önünde de nüfus cüzdanlarını yaktı ve tehditlerini sürdürdü. Mahkeme heyetinin talebi üzerine gözaltına alınan iki kardeş, tutuklanarak ağabeylerinin tutulduğu Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Avukat Altay Onursal'ın itirazı üzerine iki kardeş, cezaevinde 5 gün kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine, görevlerinden dolayı hakaret ve tehdit' suçundan dün 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan Harun D. ve Soner D. yaptıklarından pişman olduğunu bildirdi. Harun D., "Olmaması gereken birşeydi. Hakkımızı hukuki yollardan olarak arayabilirdik. Ağabeyimin yargılanması bizleri toplumdan dışlayıcı bir olay. Adaletli bir yargılama bekliyorduk. Sinir patlamasından oldu" dedi.

Mahkeme kardeşleri, adliye önünde mahkeme heyetini oluşturan başkan ve üye hakimlerin görevlerinden dolayı, onur ve saygınlıklarını rencide edecek şekilde küfür ve hakaret etmek suçlarından 2'şer yıl 1'er ay hapis cezasına mahkum etti. Soner D. ayrıca yine adliye önünde üye hakimi isim vererek tehditten 8 ay 10 gün hapis cezası aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber