Varlık Barışı'nda geri sayım başladı

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen ekonomi yönetimi, Varlık Barışı için hummalı bir çalışmaya girdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2013 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Varlık Barışı'nda geri sayım başladı

ANKARA - Recep Demir

İlki 2008 yılında çıkarılan ve kamuoyunda "Varlık Barışı" olarak bilinen "Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun", Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi.

Ana çalışmalarını Maliye Bakanlığının üstlendiği Varlık Barışı'nda teknik çalışmalar hızla sürüyor.

Çalışma belli bir noktaya ulaştığında ise ekonomi yönetimi değerlendirmesini yapacak ve konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Erdoğan'ın da "olur" vermesiyle Türkiye, yeni bir Varlık Barışı'yla tanışacak.

Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türk iş dünyasından hem şahısların hem de tüzel kişilerin yurt dışında ciddi miktarda finansal varlıkları olduğunu ve bu varlıkların önümüzdeki günlerde Türkiye'ye daha fazla gelmesini arzu ettiklerini bildirmişti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise konu üzerinde çok hızlı bir çalışma yapacaklarını, belki önümüzdeki birkaç gün içerisinde bunun taslağının hazır olabileceğini kaydetmişti.

Varlık barışı içeriye yönelik değil

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, varlık barışı ile ilgili "İçeriye yönelik herhangi bir barış, af gündemde değil" dedi.

ANKARA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, varlık barışı ile ilgili "İçeriye yönelik herhangi bir barış, af gündemde değil. Daha çok yurt dışında Türkler'in kaynaklarının tekrar Türkiye'ye kazandırılması noktasında bir adım olarak düşünüyoruz" dedi.

Şimşek, şöyle konuştu:

"Geçmişi kapsaması, şu anda gündemde olan bir konu değildir. Ama bu tür konularda nihai karar kısmen Bakanlar Kurulu'nun taslağı, kısmen de tabii ki Meclisimizin kararıdır. Bir hafta içerisinde çalışmalarımızı tamamlarız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber