Bu bürokratlara 10 bin lira ek maaş

2013 yılı YPK kararı yayımlandı. Kararda, Devlet payının yüzde 50'nin altına düştüğü şirketlere atanmış bürokratlara ödenen ücretler için özel düzenleme yer aldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Nisan 2013 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu bürokratlara 10 bin lira ek maaş

2013 yılı YPK kararında, geçmiş yıl YPK kararlarında yer almayan özel bir düzenleme yer aldı. Bu düzenleme şu şekildedir:

"(7) Kamu sermayeli banka ve borsalar ile sermayesi kısmen veya tamamen Hazine'ye Özelleştirme İdaresi Başkanlığına ait olup özelleştirme neticesinde kamu payı %50'nin altına düşen Devlet iştiraklerinin yönetim, denetim ve tasfiye kurullarında görev alanlara, yetkili organları veya esas sözleşmeleri uyarınca belirlenen ücretlerin ödenmesine devam olunur."

Normal şartlarda, yönetim kurulu üyelerine ödenecek ücret, kararın 6. maddesinde 1.983-TL olarak belirlenmiştir.

Ancak bu düzenleme sadece kamu payı yüzde 50'nin üzerinde olan şirketler içindir.

Oysaki, özelleştirmeler nedeniyle bazı şirketlerdeki kamu payı yüzde 50'nin altına düşmüştür. Örneğin Türk telekom özelleştirilmesine rağmen, burada yüzde yüzde 30'luk Hazine payı bulunmaktadır. Bu paya binaen de buraya Devletten bazı bürokratlar yönetim kurulu üyesi olarak atanmaktadır. Kurul üyelerine ise 10 bin liraya kadar veya daha fazla yönetim kurulu ücreti ödenmektedir. Buraya tıklayarak, atanmış olan devlet bürokratlarını görebilirsiniz.

Daha önce bir düzenleme yer almadığı için bu kişilerin, aldığı bu yüksek ücret yargı ve denetim organlarınca sorunlu görülmekteydi. Yapılan bu düzenleme sayesinde, Devlet bürokratlarına ödenecek yüksek yönetim kurulu ücretleri yasal güvence altına alınmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber