Manisa'da posta güvercinleri mesir macunu taşıdı

Manisa'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yaklaşık 300 posta güvercini, ayaklarına bağlanan mesir macunlarını sahiplerine taşıdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2013 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa'da posta güvercinleri mesir macunu taşıdı

Manisa'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yaklaşık 300 posta güvercini, ayaklarına bağlanan mesir macunlarını sahiplerine taşıdı.

Manisa Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Şehitler Posta Güvercinleri Sevenler Derneği işbirliği ile Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, aralarında Manisa ve İzmir bölgesine özgü Hünkari cinsinin de bulunduğu 300'e yakın güvercinin ayaklarına mesir macunu bağlandı. Törenle salıverilen güvercinler, mesir macunlarını sahiplerinin beklediği yuvalarına ulaştırdı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, mesir macunu ve bölgeye has Hünkari güvercinlerinin tanıtımını yapmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Hünkari güvercinlerinin Osmanlı İmparatorluğu döneminde Manisa'nın Şehzade Sarayı'nda yetiştirildiğini, 1800'lü yıllardan itibaren yurt dışına gönderilmesine izin verilmesiyle dünyaya yayıldığını anlatan Karaköse, bu güvercinleri birer kültürel miras olarak gördüklerini kaydetti.

Şehitler Posta Güvercinleri Sevenler Derneği Başkanı İlyas Eğriboyun ise güvercinlerin her birinin ayağında kimlik bilgilerinin bulunduğunu, dijital okuyucularla güvercinin tüm bilgilerinin görülebildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber