Gümrük Bakanlığı sözlü sınav sonuçları açıklandı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı B grubu kadroları için 27 Şubat - 02 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılan sözlü sınavı kazanan adayların, aşağıdaki açıklamaları dikkate almaları gerekmektedir:

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Nisan 2013 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

A) Sözlü Sınav sonucunda başarılı olan adayların atanabilmeleri için aşağıda belirtilen belgeleri 14.05.2013 tarihi mesai saati bitimine kadar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı (Hükümet Meydanı No:2 06100 Ulus/ANKARA) adresine elden, posta ya da kargo yoluyla ulaştırmaları zorunludur. Posta ya da kargodaki gecikmeler dikkate alınmaz. Belirtilen sürede belgelerini teslim etmeyen aday atanma hakkını kaybeder.

B) Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz; atamaları yapılmış ise iptal edilir, bundan sonra açılacak olan sınavlara katılamazlar. Bu kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur. Bu şekilde Bakanlığı yanıltanlar kamu görevlisi ise, ayrıca durumları çalıştıkları kurumlara da bildirilir.

C) İstenilen Belgeler:

1) EK-1 No.lu dilekçe,

2) Kapalı zarf içerisinde Mal bildirimi (A4 boyutunda zarf üzerine adı soyadı, atanacağı unvan ve veriliş nedeni olarak “işe giriş” ibaresi yazılmak suretiyle)

3) Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi,

4) Diplomanın, “Mezun Olduğu Eğitim Kurumu” ya da “Bakanlık” veya “Noter” tarafından onaylı sureti, (Diplomanın Bakanlıkça onaylanabilmesi, ancak belgelerini elden getiren adayların aslını ibraz etmesi durumunda yapılacaktır. Posta yolu ile gönderilen diploma asıllarının Bakanlığımızca onaylanıp tekrar gönderilmesi gibi bir işlem yapılmayacaktır)

5) 4 adet fotoğraf,

6) Muhafaza Memurluğunu kazananların, Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını, psikiyatrik bir hastalık, kişilik bozukluğu, nörolojik rahatsızlığı, şaşılık, körlük, gece körlüğü, renk körlüğü, işitme kaybı, topallık, kekemelik, kas veya iskelet sisteminde hareket kısıtlılığı ve benzeri engeller bulunmadığını belirten ve “Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir” ibareli sağlık kurulu raporu,

7) Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (Terhis, tecil veya muaf olduğuna dair belge)

8) Aday evli ise ve eşinin bulunduğu yere atanmak istiyorsa, konuya ilişkin talebini içerir dilekçe ekinde eşinin 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir kurumda memur, işçi, sözleşmeli personel veya geçici işçi (özel sektör hariç) olarak çalıştığına ilişkin görev yeri belgesi ile evlilik durumuna ilişkin vukuatlı nüfus kayıt örneği,

9) - Avukat unvanını kazananların, avukatlık ruhsatı,

- Kaptan (Lisans) unvanını kazananların, En az Vardiya Zabitliği Belgesi,

- Kaptan (Önlisans) unvanını kazananların, En az Vardiya Zabitliği Belgesi, GOC veya ROC

Telsiz Yeterlik Belgesi,

- Makinist unvanını kazananların, En az Makine Zabitliği Belgesi,

- Şoför unvanını kazananların, En az (B) Sınıfı Sürücü Belgesi,

- VHKİ unvanını kazananların, Milli Eğitim Bakanlığınca veya üniversitelerce düzenlenen ve

hizmet içi eğitim niteliğinde olmayan bilgisayar kursunu başarıyla bitirdiğine ilişkin sertifika

veya yükseköğrenimde bilgisayar eğitimi aldığına dair transkript,

D) Gümrük ve Ticaret Bakanlığına İlk Defa Atanacaklar Hakkında Yönetmeliğin 12 nci maddesi hükmü gereğince adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak olup, bu ilan tebligat hükmündedir.

E) Süresi içerisinde belgelerini teslim etmeyenler ile atanma isteminden vazgeçenlerin veya atanıp da görevine başlamayanların yerine atanmak üzere, başarı sırası esas alınarak yedek adayların adreslerine tebligat yapılarak gerekli belgeler istenecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber