Eralp Atay: Ebelere gereken önemi vermeliyiz

Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eralp Atay: Ebelere gereken önemi vermeliyiz

Ebelerin, Ana-Çocuk Sağlığı hizmetleriyle birlikte, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri verdiğini belirten Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, "Ebeler Sağlık alanında yurdumuzun dört bir yanında önemli ve kutsal bir görevi yerine getirmektedirler" dedi.

Türkiye'de, ebelik mesleğinin öneminin yeterince anlaşılmadığını belirten Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, "Ebelerimizin, birinci basamak sağlık hizmetlerinde önemli bir rolü vardır. Böyle olmasına rağmen, ülkemizde ebeler yeterince değerlendirilmemektedir. Ebelerimizin durumlarının düzeltilmesi için acilen şu önlemlerin alınması gerekmektedir. Bu önlemlerin alınması aynı zamanda hem ülkemiz çocukları hem de ülkemiz annelerini de ilgilendirmektedir" diyerek ebelere yönelik hizmet içi eğitim programlarına ağırlık verilmesini, maaşlarının yeterli düzeye yükseltilmesini, çalışma ortamlarının düzenlenmesini, görev tanımının yeniden yapılmasını, mesai saatlerinin düzenlenmesi ve ebelik yasasının çıkartılmasını istedi.

Açıklamasının sonunda ağır fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebelerin, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirten Atay, "Anne ve bebek sağlığının neferleri olan tüm ebelerin ebeler haftasını kutluyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber