Şanlıurfa'da kaçak elektriğe karşı yoğun mücadele

ŞANLIURFA Valisi Celalettin Güvenç, kaçak elektrik kullanımının önlenmesi amacıyla yoğun bir çalışma başlatıldığını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa'da kaçak elektriğe karşı yoğun mücadele

Vali Güvenç, evlerde ve tarımsal arazilerde elektrik kullanıcılarının abone yapılacağını ve insanların kaçak elektrik kullanmalarının önlenmesi için çalışılacağını ifade etti.

Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Celalettin Güvenç başkanlığında yapıldı. Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen ve kurum amirlerinin katıldığı toplantıya başkanlık eden Vali Güvenç, kaçak elektrik kullanımının önüne geçilebilmesi için abonelik sistemine ağırlık verilmesini istedi. Özellikle kırsal bölgelerde çiftçilerin abone olmalarının teşvik edilmesini isteyen ve bu noktada yasal düzenlemeler ile aboneliğin kolaylaştırılmasını isteyen Vali Güvenç, kentteki kaçak elektrik kullanımının fazlalığından şikayet etti.

Kaçak elektrik kullanımına kesinlikle göz açtırılmayacağını ifade eden Vali Güvenç, "Bizim esas mücadelemiz kaçak elektrik kullanımını önlemek. Tarımsal alanda eski borçları ayırarak, yeniden bir başlangıç yapıyoruz. DSİ ve DEDAŞ bu konuda vatandaşlarımıza gereken kolaylığı gösteriyor. Tarımsal alanda gece sulamasının üçte bir fiyatta olduğunu ve gece sulamasının daha ucuz olduğu köylülere mutlak surette anlatılmalı. Tüm vatandaşlarımızı abone olarak kaçak elektrik kullanmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Yani vatandaşın sağduyulu olmasına ihtiyaç duyuyoruz. Kaçak elektrik kullanımının önlenmesine yönelik denetimlerimizi de sıklaştıracağız" diye konuştu.

Kurum amirlerinin de yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdiği toplantıda, Şanlıurfa'da 2013 yılı yatırım programında 8 milyar 331 milyon 854 bin lira bedelle 530 projenin sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber