Telefonda, 'terör örgütüne para aktarıyorsun' deyince bayıldı

Telefonda, "terör örgütüne para aktarıyorsun" deyince bayıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 21:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Telefonda, 'terör örgütüne para aktarıyorsun' deyince bayıldı

Telefonla dolandırıcılık olayı durmak bilmiyor. Son olarak yine bir vatandaşı arayıp T.C. kimlik nosu üzerinden terör örgütü PK'ya para aktarılıdğı numarasıyla korkuttular. Banka atm'sine yönlendirilen şahıs hesabında para olmadığı için istenen parayı aktaramadı. Tehditle başka ATM'ye yönlendirilen şahıs bu bankada da parası olmadığını, hemen polise gideceğini söyleyince telefon kapandı. Emniyet Müdürlüğüne giden vatandaş burada polyisleri görünce bayıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde meydana geldi. Raşit T. isimli vatandaşı telefonla arayıp polis olduklarını söyleyen dolandırıcılar, şahsın T.C. numarası üzerinden terör örgütü PKK'ya para aktarıldığını, bu sebeple şahsın acilen verilen hesap numarasına para yatırmasını istediler. Raşit Tekin isimli vatandaş da panikle hemen bir banka ATM'sine giderek hesaplarını kontrol etti. Hesabında para olmadığını belirten şahsı başka bir banka ATM'ye yönlendiren dolandırıcılar, bu bankadan para yatırılmasını istediler. Diğer bankada da parasının olmadığını belirten Raşit T., Dursunbey İlçe Emniyet Müdürlüğüne gideceğini söyleyince karşıdakiler hemen telefonu kapattı.

POLİSLERİ GÖRÜNCE BAYILDI

Telaş içerisinde Dursunbey İlçe Emniyet Müdürlüğüne giden Raşit T., burada polisleri görünce aşırı heyecan ve korku yüzünden fenalaşarak bayıldı. Polislerin müdahale ettiği Raşit T. bir süre sonra bilincinin yerine gelmesiyle sakinleştirildi. Emniyet yetkilileri, yapılan telefon görüşmesinden Raşit T.'nin kızının yaptığı ihbar ile haberdar olduklarını, ilçe merkezinde ekiplerin de Raşit T.'yi aradığını, şahsın emniyete gelmesiyle birlikte rahatladıklarını ifade ettiler. Şans eseri hesabında para bulunmadığı için dolandırıcılara para aktaramayan Raşit T. bu tür olaylarla ilgili kendilerini polis vs. diye tanıtarak para isteyen dolandırıcılara kimsenin inanmaması gerektiğini belirtti. Raşit T. hesabında para olmadığı için sevineceğinin aklına gelmeyeceğini, ancak bu olayın sonunda sevindiğini söyledi.

"TELEFONU HEMEN KAPATIN"

Öte yandan, Dursunbey İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Müdür Kılıç, vatandaşlara karşı sık sık yaptıkları uyarıları tekrar ederken hiçbir emniyet yetkilisinin, savcının yada kamu görevlisinin vatandaşları arayıp para isteyemeyeceğini, bu tür telefonlar geldiğinde telefonun kapatılarak hemen en yakın polis noktasına ihbarda bulunulması gerektiğini söyledi. Telefonun derhal kapatılıp polise bildirilmesini isteyen Al Haydar Kılıç, bu tür dolandırıcılık olaylarında en büyük sorunun dolandırıcıların saatlerce telefonu kapattırmaması ve polislerin mağdur şahıslara ulaşamaması olduğunu sözlerine ekledi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber