Aşağı yufkalı köylülerinin yol sorunu

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Aşağı Yufkalı Köyü muhtarı ile vatandaşlar, sık sık trafik kazalarının yaşandığı dar köy yollarının genişletilip trafik kontrollerinin arttırılmasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2013 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aşağı yufkalı köylülerinin yol sorunu

Aşağı Yufkalı Köyü içinden geçen yolun genişletilip, trafik kontrollerinin sıkılaştırılmasını isteyen Aşağı Yufkalı Köyü Muhtarı Seyit Yeter, "İlçe merkezinden Fıstıklıdağ Köyü arasındaki onlarca köyün kullandığı köy grup yolunun her geçen gün artan araç sayısına darlığı nedeniyle yetmiyor. Bu yüzden köyümün içinden geçen köy grup yolunu kullanan otomobil, dolmuş, kamyon ve TIR'ların sürücüleri dar yolda hızlı araç kullanmaları yüzünden sık sık trafik kazaları yaşanıyor" dedi.

Yeter, köy içinden geçen dar köy grup yolunu kullanan araç sürücülerinin aşırı sürat yaptıklarını, bu yüzden de yolun karşısına geçmek isteyen çocuklar ile büyük ve küçükbaş hayvanlara çarparak sık sık trafik kazalarının meydana geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Aşağı Yufkalı köyümüz başta olmak üzere diğer tüm köylerin bu önemli sorunumuza hala çözüm getirilmedi. Köy sakinlerinin, köy muhtarı olarak benden istekleri üzerine, köy muhtarı olarak ben de yetkililerden, dar köy grup yolunda sık sık meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi için yolun genişletilmesini ve trafik kontrollerinin sıklaştırılmasını istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber