Kaymakam, kutlamaları terk etti/ Video

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'ne AK Parti İlçe Başkanı Celal Babayiğit'in ödül vermesi damga vurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2013 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardından sahneye çıkan başkan Hasan Akgün, "Bir kez daha siyaset katıldığı takdirde Büyükçekmece Belediyesi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile organizasyon yapmayacağız" dedi.

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle festival düzenlendi. Tarihi köprü yanında bulunan açık tiyatroda düzenlenen etkinliğe çok sayıda yabancı ülkeden öğrenciler katıldı. İlçede faliyet gösteren okulların öğrencileri ve yabancı öğrenciler etkinlikte dans gösterilerini sundu. Bu arada düzenlenen bazı yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödülleri verildi. İlk olarak sahneye davet edilen AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Celal Babayiğit, çocuklara ödüllerini verdi. Kısa bir konuşma yapan Celal Babayiğit daha sonra sahneden ayrıldı. Ardından ödül vermek için sahneye çıkan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerine adeta ateş püskürdü.

"BÜYÜKÇEKMECE FESTİVAL ŞEHRİDİR"

Büyükçekmece'nin artık Avrupa kenti olduğuna dikkat çeken Akgün, "Bunun bütün gururu Büyükçekmece halkına aittir. Büyükçekmece ilçesi kültür, sanat, eğitim ve festival şehridir. Özgürlüklerin yaşandığı bir şehirdir. Bugün 10 ülkeden yüzlerce çocuğumuzu kucaklıyoruz. 28 Haziran'da 52 ülkenin katılımıyla 14. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ni burada izleyeceğiz. Bin 500'den fazla sanat elçileri ülkemizde bizimle beraber olacaklar" dedi.

"BİR DAHA SİYASET KARIŞIRSA BİZ YOKUZ"

Bunların hepsinin çok güzel olduğunu yineleyen başkan Akgün, "Ülkemiz adına, Avrupa Birliği süreci yaşayan Türkiye adına çok önemli kültürel faliyetler. Çünkü artık dünyada devletler değil, şehirler yarışıyor.

Bu festivaller siyaset yeri değildir. Burada siyaset olmaz.Eğer siz buraya AK Parti ilçe başkanını çağırdıysanız, bunu ilçe milli eğitim müdürü ve onun ekibine söylüyorum; o zaman buraya CHP, MHP, İşçi Partisi'nin ilçe başkanlarını da çağıracaksınız. Burada ne AK Parti'nin, ne kaymakamlığın bir kusuru var. Burada görevli ilçe milli eğitim müdürlüğü personelinin işgüzarlığı. Sayın kaymakamımızın tören alanını terk etmesi ise son derece doğru bir harekettir. Bundan sonra siyaset katıldığı takdirde Büyükçekmece Belediyesi olarak, ilçe milli eğitim müdürlüğü ile organizasyon yapmayacağız" diye konuştu.

Başkan Hasan Akgün'ün konuşması, seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı. Konuşmaların ardından öğrencilerin dans gösterileri devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber