Alman konuklar Edirne'ye hayran kaldılar

Tekirdağ ile kardeş şehir olan ve Almanya'nın Bavreya eyaletinden gelen konuklar Edirne Belediyesini ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2013 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alman konuklar Edirne'ye hayran kaldılar

Tekirdağ ile kardeş şehir olan Bavreya Eyaleti'nden gelen ziyaretçiler, Edirne ile de kardeş şehir olmak için talepte bulundular.

Tekirdağ Kardeş Şehir Başkanı Mennan Yıldırım ve rehber Halil Taşdelen eşliğinde gelen ziyaretçileri, Edirne Belediye Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu Meclis Salonu'nda ağırladı.

Edirne'ye ve özellikle Edirne Belediye Binası'na hayran kalan Alman ziyaretçiler, Selimiye Camisi başta olmak üzere Eski Camii'den Bayezıt Külliyesi'ne kadar Edirne'yi adım adım gezdiklerini ve Edirne'ye hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Alman ziyaretçiler, Atatürk Odası'nda uzun süre kalarak hatıra fotoğrafı çektirip, Atatürk Odası hakkında detaylı bilgi aldılar. Tekirdağ Kardeş Şehir Başkanı Mennan Yıldırım, "Arkadaşlarımız özellikle Atatürk Odası'ndan çok etkilendiler. Büyük Adam diye tabir ettikleri, Mustafa Kemal'in gerçekten kullanmış olduğu eşyalara dokunmak, tarihin bir bölümüne şahit olan bir binada hala büyük adam Mustafa Kemal Atatürk'ün izlerini görmeleri onları çok etkiledi" diye konuştu.

Rehber Halil Taşdelen'de "Konuklarımız, Tekirdağ'a gelmişlerdi. UNESCO Dünya Mirası Listesine alınan Selimiye Camisini de görmek istediler. Edirne'ye hayran kaldılar. Beyazıt Külliyesi'nden Saraçlar Caddesi'nden Meriç Nehri'ne kadar, kısacası Edirne'yi her şeyi ile sevdiler. Özellikle Edirne Belediyesi olarak kenti modern bir şehir haline dönüştürmüşsünüz. Bir tarih kentinin bu kadar modern bir görünümde olması konuklarımızı hem şaşırttı hem de mutlu etti" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber