Keşan kapalı cezaevi kapatıldı

Edirne'nin Keşan İlçesinde bulunan A2 Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 48 tutuklu ve hükümlü, Edirne Projesiz Tip Kapalı Cezaevi'ne sevk edilirken, Keşan'daki Kapalı Cezaevi de kapatılarak kapısına kilit konuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2013 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Keşan kapalı cezaevi kapatıldı

Edirne Projesiz Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. A-1,A2, A3 ve K1 tipi cezaevlerini kapsayan, kapatma kararı kapsamında yapılan uygulama öncesinde, çok sayıda Jandarma ile Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Keşan Kapalı Cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Cezaevindeki hükümlülerin, Edirne Projesiz Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevki için, 5 adet zırhlı araç Keşan Kapalı Cezaevi'nde hazır bulunduruldu.

Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Ünüvar, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Sakallıoğlu ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler nezaretinde Keşan Kapalı Cezaevi'nden çıkartılan 48 tutuklu ve hükümlü, Cezaevi bahçesinde bekleyen 5 adet zırhlı araca bindirildi. Kısa süren işlemlerin ardından, Keşan Kapalı Cezaevi'nden çıkan zırhlı araçlar, eskort eşliğinde Edirne'ye hareket etti. Öte yandan, bundan sonra, mahkum ve tutuklukların Edirne'ye gönderileceği öğrenildi.

Keşan Kapalı Cezaevi'nin boşaltılmasından sonra akıllara gelen sorulardan bir tanesi de, burada görevli personelin ne olacağıydı. Edinilen bilgilere göre, Edirne Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanlığı'na bağlı çalışan mevcut personel Edirne merkez veya çeşitli il ya da ilçelere tayin edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber