Soma'da 24 derslikli Ortaokulu'nun temeli atıldı

Soma ilçesinde İnönü Mahallesi’nde yapılması hedeflenen 24 derslikli ortaokulunun temeli törenle atıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2013 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soma'da 24 derslikli Ortaokulu'nun temeli atıldı

Soma ilçesinde İnönü Mahallesi'nde yapılması hedeflenen 24 derslikli ortaokulunun temeli törenle atıldı.

Törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber ve Uğur Aydemir'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan okulun 1 milyon 200 bin TL'ye ihale edildiğini ifade eden Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, “İnönü Mahallesi'nde hem ilkokul hem de ortaokulun beraber eğitim öğretime devam ettiği 16 derslikli Zübeyde Hanım İlköğretim kurumu bulunmaktadır. İkili öğretim yapılan okulda sabahtan ortaokullar, öğleden sonra ise ilk okullar eğitime devam etmektedir. 2013-2014 öğretim yılında Zübeyde Hanım Ortaokulu'nda 5. sınıfta 72, 6. sınıfta 51, 7. sınıfta 89 ve 8. sınıfta 78 olmak üzere toplam 290 öğrenci eğitime devam edecektir. Atatürk Mahallesi'nde de hem ilkokulun hem de ortaokulun beraber eğitime öğretime devam ettiği 10 derslikli A Blok ve 14 derslikli B Blok olmak üzere toplam 24 derslikli ve ikili öğretim yapılan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim kurumu bulunmaktadır. 2013-2014 öğretim yılında ortaokulda 5. sınıfta 134, 6. sınıfta 130, 7. sınıfta 139 ve 8. sınıfta 139 olmak üzere toplam 542 öğrenci eğitime devam edecektir” dedi.

"SOMA 10 YIL İÇERSİNDE 150 BİN NÜFUSUNU AŞACAK”

Törende konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, “Somamız eğitim alanında geleceğine çok büyük yatırım yapıyor. Biz de Soma'nın geleceğinin çok parlak olduğunu biliyoruz. Soma aynı zamanda bir büyükşehir gibi Türkiye'nin her yerinden insanı barındıran bir ilçemiz. Çünkü Soma Batı Anadolu'nun ve Türkiye'nin en önemli enerji merkezi. Özellikle son 30 yılda yapılan yatırımlarla nüfusumuz Manisa'nın en büyük ilçeleri arasında yer aldı. Büyükşehir ile beraber Somamız daha da bütünleşiyor. Bölgemizde yatırımlarımız hızla devam ediyor. Yeni 450 mw lık santral ihalesi yapıldı ve özel sektör tarafından gerçekleştirilecek. Yeni maden sahalarının işletmeye alınması gerçekleştiriliyor. Bu Somanın nüfusunun önümüzdeki 10 yıl içinde 150 bine çıkması demek. Eskiden altyapı yatırımları insanlar gelir gecekondulara yerleşir yolu elektriği olmaz, suyu olmaz, okulu zaten olmaz öyle yapılırdı. Sonrasında 5-10 yıl sonra canına tak ettiği zaman seçimden seçime o hizmetler verilirdi. Artık bizim şehirlerimizde gecekondu yok, evler yapılmadan önce altyapısını götürüyoruz. Somanın önümüzdeki 10 yıl içinde geleceği noktayı görüyoruz, yatırımları da öyle yapıyoruz” dedi.

Sonrasında protokol hep birlikte yapılan dualar ve kesilen kurbanlar eşliğinde butona basarak temel atmayı gerçekleştirdi. Okulun 8 ay içersinde tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber