Tüzmen: Gümrükler, Türkiye'nin iftiharı olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2005 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, gümrüklerin, Türkiye'nin iftihar edeceği kuruluşlar haline geleceğini söyledi.

Tüzmen, senelerdir ihmal edilen kuruluşların birden bire düzeltilmesinin kolay olmadığını, gümrüğün kaybettiği morali tekrar, hatta daha ötesine çıkarmak istediklerini söyledi.

Tüzmen, Türkiye'de kaçakçılık dendiği zaman hemen gümrüklerin akla geldiğini, ancak gümrüklerden yapılan kaçakçılığın zaten çok büyük oranda ortaya çıkarıldığını belirterek, "sınırların tamamını değil, sınır kapılarını kontrol ettiklerini" kaydetti.

Tüzmen, "Gümrüklerin içerisinde çalışan arkadaşlarımızı, çalıştıkları kurumla iftihar edecekleri, gerçekten gurur duyacakları bir hale getirmek istiyoruz. Bu konuda bir iddiam var, bu konudaki çalışmaları da sürdüreceğim. Önümüzdeki günlerde bunu göreceksiniz" dedi.

Tüzmen, Baykal'ın telefon kayıtlarını gündeme getirdiği Gümrük Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Hüsnü Güler'le neden hala çalışılmaya devam edildiği sorusuna ise, "Biz görevden uzaklaştırma kararını aldık, bu karardan 6 ay sonra adı geçenler mahkeme kararı ile tekrar geri geldi. Yapmış olduğumuz organizasyon şemasındaki değişiklikle yine gümrüklerdeki çalışmalarımızı sürdürmeye gayret ediyoruz" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber