Bakan Unakıtan'a malvarlığı sorusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2005 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Hasan Aydın, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, Bakan olduktan sonra malvarlığında artış olup olmadığını sordu.

Aydın, Unakıtan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Maliye Bakanı'nın göreve geldiği günden bu yana yaptığı açıklamaların halkta büyük tedirginlik ve rahatsızlık yarattığını savundu.

Maliye Bakanı olarak göreve geldikten sonra malvarlığında artış olup olmadığını ve artış varsa oranın ne olduğunun açıklanmasını isteyen Aydın, önergesinde şu sorulara yer verdi:"Şimdi mal beyanında bulunmayı düşünüyor musunuz? Maliye Bakanı olarak göreve başlamadan önce çocuklarınızın ticari çalışmaları ve mal varlıkları nelerdir? Görevde bulunduğunuz süre içerisinde çocuklarınızın malvarlıklarında ne gibi değişmeler olmuştur? Çocuklarınızın sahip olduğu şirketler hükümetiniz döneminde kamu ihaleleriyle iş yapmışlar mıdır? Göreve başladığınız günden bugüne, şahsınız, arkadaşlarınız ve çocuklarınıza avantaj sağlayacak çeşitli kanun değişiklikleri yaptığınız kamuoyunda yer aldı. Bu düzenlemelerle şahsınızın, arkadaşlarınızın veya çocuklarınızın sağladığı iddia edilen avantajlar nelerdir? Bu düzenlemeleri de siyasi etik açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? Kabine üyesi bir bakan olarak devletin yurttaşlarına eşit mesafede durması gerekliliğine nasıl yaklaşıyorsunuz? Bu anlamda 'bal tutan parmağını yalar' şeklinde ifade edilen atasözüne uygun davrandığınızı mı düşünüyorsunuz?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber