Defterdarlık yemekhanesi, hijyen olmadığı için mühürlendi

İZMİT'te Defterdarlık yemekhanesi, yemek yiyen memurların şikayeti üzerine denetime gelen Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince, 'hijyen kurallarına uyulmadığı' gerekçesiyle mühürlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Nisan 2013 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Defterdarlık yemekhanesi, hijyen olmadığı için mühürlendi

Defterdarlık çalışanları, Defterdarlık personelince işletilen yemekhanede kalitesiz yemek çıkarıldığı, ayrıca hem mutfakta, hem yemekhanede hijyen kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle şikayette bulundu. Büro Emekçileri Sendikası Kocaeli Şubesi yönetiminin defalarca uyarmasına rağmen bu durum düzeltilmeyince, Tarım İl Müdürlüğü'nden denetim talebinde bulunuldu. 26 Nisan tarihinde yapılan denetimde yemekhanede ve mutfakta hijyen kurallarına uyulmadığı tespit edilerek, bu durumun çalışanların sağlığını bozabileceği gerekçesiyle yemekhane mühürlendi.

'KAPATMAK YA DA DEVRETMEK İSTİYORLAR'

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, mühürlenen Defterdarlık Yemekhanesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Mühürlenen yemekhaneyi de gösteren BES üyeleri, burasının yenilenmesi için daha önce Defterdarlık yetkilileriyle defalarca görüşüldüğünü, ancak yemekhaneyi Defterdarlığın yük olarak görmesi nedeniyle eksikliklerin bilinçli olarak giderilmediğini ileri sürdü.

BES Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman, Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş ile bazı sendikacı ve çalışanlarla birlikte yaptığı açıklamada şu iddialarda bulundu :

"Yemekhanemiz geçtiğimiz Cuma günü yapılan şikayet üzerine gelen Tarım İl Müdürlüğü görevlileri tarafından sağlıksız üretim koşullarına sahip olduğu gerekçesiyle mühürlenmiş, üretimi durdurulmuştur. Bir kamu kurumunun yemekhanesinin sağlıksız üretim koşulları gerekçesiyle kapatılması rezaletin daniskasıdır. Bu rezaletin sorumlusu Defterdarlıktır. Yemekhaneyi yük gören Kocaeli Defterdarlığı'nın, adım atmayarak yaklaşık 600 maliye emekçisinin yemek yediği yemekhaneyi bu noktaya getirmesi, yemekhanemizin kapatılması ya da da devredilmesi içindir. Fazla mesai ücretlerinin kaldırılmasıyla ciddi ekonomik kayıplar yaşayan maliye emekçilerinin şimdi de yemek hakkıyla oynanmak isteniyor. Buna izin vermeyeceğiz. Ucuz ve nitelikli yemek hakkımızdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber