Emeklilerde fiş toplama kaldırıldı!

Haber Giriş : 30 Aralık 2005 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yılın son 'Ulusa Sesleniş' konuşmasında, 2005 yılının kısa bir muhasebesini yaptı. Erdoğan konuşmasına 2006 yılının Türkiye'ye ve tüm dünya milletlerine huzur, barış ve refah getirmesini dileyerek başladı. 2005 yılının herkes için yorucu, bir o kadar da başarılarla dolu bir yıl olduğuna işaret eden Erdoğan, bu yılın insaf ve vicdan sahibi herkeste hayranlık uyandıran bir dinamizm içinde geçtiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda emeklilere müjde de verdi. Halen emeklilere üçer aylık dönemler itibariyle vergi iadesi ödendiğini hatırlatan Erdoğan, bu ödemenin her üç ayda bir avans olarak yapıldığını, emeklilerin tüm yıl boyunca fiş ve fatura toplamakta, yıl sonunda bu fiş ve faturaları ilgili kuruma verdiğini kaydetti. Emeklilerin bu eziyete katlanmak zorunda olduğunu anlatan Erdoğan, bu uygulamayı kaldırdıklarının müjdesini verdi.

1 Ocak 2006'dan itibaren tüm emeklilere maaşlarının yüzde 4'ü kadar bir ödemeyi otomatik olarak vereceklerini açıklayan Erdoğan, emeklilerin bu ödeme karşılığında fiş ve fatura toplama eziyeti çekmeyeceğini söyledi. Erdoğan, bu yeni uygulamanın bir anlamda emeklilerin harcamaları sırasında ödedikleri Katma Değer Vergisine fiş ve fatura toplama zorunluluğu olmadan devletin yaptığı katkı olarak da ifade edilebileceğini dile getirdi.

Erdoğan, bu yeni uygulamanın yanısıra, emeklilerin maaşlarında 2006 yılı Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3+3 oranında artış yapılacağını duyurdu. Erdoğan, "Vergi iade sisteminde öngördüğümüz değişiklik ve 2006 yılı enflasyon hedefimizin yüzde 5 olduğu göz önüne alındığında, 2006 yılında da emeklilerimizin gelirlerinde inşallah önemli bir artış sağlanacaktır" dedi.

Erdoğan ayrıca, 6772 sayılı Kanun'un birinci maddesi uyarınca ödenmesi gereken kamuda çalışan işçilerin ikramiyelerinin birinci taksiti ve kamu çalışanlarına 15 Ocak 2006 tarihinde ödenmesi gereken aylıklar ile çiftçilere 2005'ten kalan dönüm başı 6 milyon TL tutarındaki Doğrudan Gelir Desteği'nin de Kurban Bayramı öncesinde ödeneceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber