Çelik istedi, törende üşeyen çocuklar içeri alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2005 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hayırsever iş adamı Haşmet Bedii Kürüm tarafından annesi adına Van'ın Erciş İlçesi'nde yaptırdığı Sevim Kürüm Anadolu Lisesi'ni hizmete açtı. Bu arada, soğuk havaya rağmen tören alanında bekletilen öğrenciler, bakanın talimatıyla içeriye alındı. Bakan Çelik ile Van Valisi Tanılır, liseye isimi verilen Sevim Kürüm'ün elini öperek hayır dualarını aldı.

İlçenin Karataşlar mevkiinde yaptırılan Sevim Kürüm Anadolu Lisesi'ni hizmete açmak için bugün ilçeye gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, düzenlenen törende yaptığı konuşmada hayırsever iş adamı Haşmet Bedii Kürüm'e eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti. İş adamı Kürüm'ün daha önce Erciş'e 2 adet okul daha yaptırdığını hatırlatan Çelik, insanların ebediyete göçtükten sonra isimlerinin ya mezar taşına, veya bıraktığı eser üzerine yazılacağını söyledi. Bakan Çelik, "Haşmet beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Annesi'ne de sağlıklı uzun ömür diliyorum. Bu arada, hali vakti iyi olanlar ile zenginlere buradan duyurulur" dedi. İş adamı Haşmet Bedii Kürüm ise konuşmasında, daha önce merhum amcası ile babası adına ilçede iki adet okul yaptırdığını belirtti. Bakan Çelik'in havanın soğuk olmasına rağmen açılışa katılmasının kendisi için bir onur olduğun söyleyen Kürüm, "Yeni okulların açılışında bulunmak üzere" diyerek, ilçeye önümüzdeki dönemlerde de okul yapacağı sinyalini verdi.

Konuşmaların ardından, Sevim Kürüm Anadolu Lisesi'nin açılış kurdelesini Van Valisi M. Niyazi Tanılır, Sevim Kürüm ve oğlu Haşmet Bedii Kürüm ile birlikte kesen Bakan Çelik, sınıfları gezerek, öğrencilere yanında getirdiği kitap açacağı hediye etti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve beraberindeki heyet daha sonra karayolu İle Van'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber