ÖSYM, 'Radyo, televizyon ve sinema' bölümü mezunlarını mağdur edecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Aralık 2005 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arkadaşlar, 2005 kpss yerleştirmelerinde Elektrik- Elektronik mühendislerine yapılan haksızlık "Radyo, televizyon ve sinema" mezunlarına da yapıldı. Geçen yılki KPSS kılavuzunda "öğretim koşulları bölümünde belirtilen lisans programını dengi lisans programı mezunları da tercih edebilir" diyordu. Fakat bu yıl ne işse bunu değiştirmişler.

"Radyo, televizyon ve sinema" bölümü mezunlarının yazabileceği kadrolar için ya "Radyo ve Televizyon" mezunu olmak ya da "Sinema-TV" mezunu olmak şartını koymuşlar. Oysa ki "Radyo, televizyon ve sinema" bölümü bu bölümlerin dengi bir bölümdür.

Ne yani fazladan sinema eğitimi aldığım için ben radyo ve televizyoncu olamaz mıyım? Bu bir suç mu?

İşin garibi bu radyo ve televizyon bölümü Türkiye'deki hiç bir üniversitede yok. Sadece KKTC'de uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde var. Ben kendi işimi yapabilmek için acaba KKTC'de mi okumalıydım? Bu KPSS sınavı Türkiye'de mi yapılıyor, KKTC'de mi yapılıyor?

Kaldıki madem böyle bir ayrım yapılıyor, neden arkeoloji ve sanat tarihi bölümü mezunları arkeoloji bölümü mezunlarıyla bir tutuluyor?

Neden petrol ve doğalgaz mühendisliği mezunlarıyla petrol mühendisliği mezunlarıyla bir tutuluyor?

Bu bir çelişki değil mi? Bu bir hukuk tanımazlık değil mi?

Ben kendi alanımdan olmasa bile kpss ile yerleştirmem yapıldı, ama böyle bir haksızlığa uğratılmayı içime sindiremiyorum ve ben bu konuda mücadele etmeye devam edeceğim.

Madem bu diplomayı aldım, o halde benim hakkım olan şeyin bana teslim edilmesini isterim.saygılarımla!

Yukarıdaki yazı memurlar.net forumundan alınmıştır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber