İstanbul Emniyeti'nden 'namaz' tepkisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2005 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı yayın organlarında 'Bugün Cuma, namaz emniyette kılınır' başlığıyla verilen haberlere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden sert tepki geldi: Bunun neresi suç

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bazı basın organlarında yer alan ve internet sitelerinde yayınlanan ''emniyette namaz kılındığı'' yönündeki yazılara ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, dün ve bugün bazı basın organlarında yer alan ve internet sitelerinde yayınlanan ''Bugün Cuma; namaz emniyette kılınır'' ve ''İçinden yıkılan devlet'' başlıklı yazıların incelendiği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'deki hizmet binasının zemin kat koridorunun giriş bölümünde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne ait kaza raporlarının alındığı ve trafik ceza işlemlerinin uygulandığı bürolar bulunduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Koridorun sonunda bulunan oda ise 25 yıldan fazla bir süredir mescit olarak kullanılmaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 100. maddesi gereğince ve İstanbul Valiliği tarafından yapılan kış saati düzenlemesine göre 12.00-12.30 saatleri arasında öğlen istirahati personelimizin kanuni hakkıdır. Gayrettepe'ye en yakın cami 2 kilometre mesafedeki Nimet Özden camisidir.

Cuma günleri ibadet etmek isteyen personelimizin söz konusu camiye gidip gelmeleri durumunda vatandaşların alacağı hizmette aksamalar olabileceğinden adı geçen mescit cuma namazı için kullanılmaktadır. Bu nedenle söz konusu durum Anayasa'ya ve Devlet Memurları Kanunu'na aykırılık teşkil etmemektedir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber