Bakan Çelik: Üniversitedeki odama bomba koydular, 20 dakika farkla kurtuldum

Haber Giriş : 01 Ocak 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Çelik, 10 yıl önce yaşadığı tehlikeyi şöyle anlatı: Üniversitedeki odama bomba koydular. Mutlak bir ölümden 20 dakika farkla kurtuldum

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, Rektör Yücel Aşkın'ın yargılandığı davada, Güvenlik Müdürü Safet Kara'nın ifadesiyle gün ışığına çıkan ?bomba olayı?nı sorduk. Çelik, şunları söyledi: ?1995 yılında Van'da Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı'ydım, üniversitedeki odama bomba koydular.?

Bombanın tesir gücü çok yüksekti

Çelik, şöyle devam etti: Patlamadan 20 dakika önce çıkmıştım. Yani ölümden işte o 20 dakikalık zaman sapmasıyla kurtuldum. Tesir gücü çok yüksekti. Sadece odamı değil, bütün ortalığı, koridoru dağıttı. Cuma olduğu için kimi çıkmış, kimi namaza gitmişti. O sayede bir kayıp olmadı. Kimin yaptığı da hâlâ belirlenemedi.?

Fişleme işi mide bulandırıcı

Dava sırasında kendisinin de fişlendiğinin ortaya çıktığını hatırlattık. Çelik, ?Ben Bakan olarak Van'a geleceğim. Sen beni fişleyeceksin. Senin görevin mi bu? Bir rektöre yakışır mı bunlar? Bir üniversite rektörü hafiyelik yapar mı? Hiç yakıştıramadım. Çok çirkin. Bu fişleme işi mide bulandırıcı bir şey.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber