MEB, tüm öğretmenlerin dizüstü bilgisayar sahibi olmaları yönünde çalışma başlattı.

Haber Giriş : 10 Aralık 2003 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB, tüm öğretmenlerin dizüstü bilgisayar sahibi olmaları yönünde çalışma başlattı.

Her yıl 24 Kasım'da kutlanan ve hükümetin öğretmenlere vaatlerini seslendirdiği Öğretmenler Günü, bu yıl bayram tatili nedeniyle gecikmeli kutlandı. Başkentte Öğretmenler Günü nedeniyle dün çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı Şûra Salonu'nda yapılan 'Öğretmenler Günü' kutlamasına Başbakan Tayyip Erdoğan'ı temsilen yardımcısı Mehmet Ali Şahin katıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenliğin maddi getirisinden daha çok manevi getirisi olduğunu belirterek, "Bu maddi iyileştirme yapılmayacağı şeklinde algılanmasın" dedi. Tüm öğretmenlerin dizüstü bilgisayar sahibi olmaları yönünde çalışma başlattıklarını açıklayan Çelik, öğretmenliğin kademelendirilmesini öngören sistemin gelecek yıl başlayacağını da söyledi.
Başbakan Yardımcısı Şahin ise, öğretmenlerin durumlarını iyileştirmenin, hükümetin görevi olduğunu belirtti. Şahin, "Halkın, okulda eğitim aldığı öğretmenden pazarda çorap ya da limon almasını içine sindiremediğini" ifade ederek, ekonomik hayattaki iyileşmenin, öğretmenlerin milli gelirden alacağı payı artıracağını bildirdi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber