YURT-KUR'dan öğrencilere bedava kahvaltı

Haber Giriş : 02 Ocak 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt-Kur, kendilerine ait 212 yurtta barınan yaklaşık 200 bin öğrenciye, sabah kahvaltılarını ücretsiz verecek. 12 yıl önce terk edilen uygulama bugün başlatılıyor. Öğrenciler kahvaltıyı fiş karşılığı alacak.

12 yıl aradan sonra Yükseköğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu'nda (YURT-KUR) barınan öğrencilere parasız kahvaltı verme uygulamasına bugünden itibaren yeniden geçiliyor. Hasan Celal Güzel'in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde tüm öğrenci yurtlarında "ücretsiz kahvaltı" uygulaması başlatılmış, 12 yıl önce ise bu uygulamaya son verilmişti. Öğrencilerden gelen talepleri de dikkate alan YURT-KUR Genel Müdürlüğü, kendilerine ait 212 yurtta barınan yaklaşık 200 bin öğrenciye, sabah kahvaltılarının ücretsiz verilmesi uygulamasına başlanmasını kararlaştırdı.

1 YTL'LİK

Bu sabahtan itibaren öğrencilere sabah kahvaltısı olarak 1 YTL'lik fiş verilecek, öğrenci kahvaltısını bu fiş karşılığı ücretsiz alabilecek. Ancak, günlük kahvaltılıklar dışında bir şey almak isteyen öğrenciler bunun için aradaki farkı ödemekle yükümlü olacak.

Öğrencilerin, 1 YTL'lik kahvaltı fişiyle doyabileceklerini kaydeden Genel Müdür Hasan Albayrak, şunları söyledi:

"Öğrencilerimize 1 YTL'lik kahvaltı desteğiyle onların sabah kahvaltısı bir yerde devlet tarafından karşılanmış olacak. Öğrencilere üniversiteler de ucuz yemek veriyor. Akşam yemekleri için de YURT-KUR'un 1.5 milyon liralık katkısı var. Böylece YURT-KUR'un günlük gıda katkısı 2.5 YTL'e çıkarılmış olacak. Ayda 130 YTL yükseköğrenim kredisi alan öğrenci, kimseye muhtaç olmadan bazı ihtiyaçlarını karşılamış olacak."

Kredi 130 YTL

Genel Müdür Hasan Albayrak 110 YTL'den, 130 YTL'ye çıkarılan yükseköğrenim kredisinin 7 Ocak'ta, ilk kez kredi almaya hak kazananlara ödemelerin ise 16 Ocak'ta yapılacağı müjdesini verdi. Albayrak, kredi alan öğrenci sayısının 700 bine ulaştığını açıkladı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber