Çeşitli nedenlerle üniversite ile ilişiği kesilen 60 bin öğrenci af yasası ile okullarına geri dönmeyi bekliyor.

Haber Giriş : 10 Aralık 2003 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çeşitli nedenlerle üniversite ile ilişiği kesilen 60 bin öğrenci af yasası ile okullarına geri dönmeyi bekliyor.

Disiplin suçları, siyasi suçlar, başarısızlık, devamsızlık ya da başörtüsü nedeniyle üniversite ile ilişiği kesilen yaklaşık 60 bin öğrenci af yasasının çıkmasını bekliyor. KAMPUS sayfasına her gün gönderilen yüzlerce e- mail'de üniversiteden atılanlar, eğitimlerine geri dönmek istediklerini belirterek, yeni bir af yasası talep ediyor. 'Bir hata yaptıklarını' ifade eden eski öğrenciler, "Bunun bedeli bu kadar ağır olmamalı, biz tekrar okumak istiyoruz" diyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise bir af yasasının çıkmasının söz konusu olmadığını belirtiyor. Çelik, eğitimin kalitesini düşürdüğü gerekçesiyle af yasasına karşı olduğunu dile getiriyor.

'BİR ŞANS DAHA'
Yaklaşık 60 bin öğrencinin yeni bir af yasasından yararlanacağını ifade eden eski öğrenciler, kendilerine bir şans daha verilmesini talep ediyor. Kurdukları ogrenciaffi.sitemynet.com adresli internet sitesinde birbirleriyle sürekli iletişim halinde olan eski öğrenciler, taleplerinin dikkate alınmasını istiyor.

YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu'na dilekçe yazarak af talebinde bulunduklarını söyleyen eski öğrenciler, "Bize yalnızca bir kez daha hak tanınmasını istiyoruz. Tekrar okullarımıza geri dönmek istiyoruz" diye görüşlerini dile getiriyorlar.

Af taleplerinin dile getirildiği sitede, eğitimlerini tamamlamadıkları için iş bulmakta zorluk çekildiği ve ailelerle ilişkilerin bozulduğu dile getiriliyor.

KAMPUS'a e mail gönderenlerden biri de 27 yaşındaki Kadir Yılmaz. 60 bin eski öğrencinin af beklediğini söyleyen Yılmaz, şunları söylüyor

"2001 yılında dikey geçiş sınavıyla 180 bin kişi içinde ilk 4 bine girip Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü'ne girdim. Ertesi yıl birinci dönem sonunda okulla ilişkim kesildi. Nedeni ise dikey geçiş sınavıyla okula yerleşmiş olmaktı. YÖK kanununa göre dikey geçiş sınavı ile gelen öğrenciler üç dönem içinde verilen bütün dersleri geçmek zorundalar. Üç dönemde aldığım 22 dersin sadece ikisinden kaldığım için okuldan atıldım. Sınıfımız 60 kişiydi ve hiçbirimiz bu iki dersi geçemedik. Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. Af ile geri dönmek istiyorum."

KALİTE DÜŞÜYOR
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise affa karşı olduğunu belirtiyor. Çelik, affın eğitim sistemini dejenere ettiğini ve eğitimde kaliteyi düşürdüğünü belirtiyor.

İlk öğrenci affı 1983, son af ise 2000 yılında yapıldı. 17 yıl içinde çeşitli dönemlerde dokuz kez öğrenci affı çıkarıldı. 1997-2000 yılları arasında 90 bin kişi af için başvurmuştu.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber