TRT'de tasfiye harekâtı

Haber Giriş : 02 Ocak 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz'ün istifasının ardından TRT'de büyük operasyon başlatan AKP, TRT Haber Dairesi'ni değiştirmeye başladı. Çevre ve Orman Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve eski TRT'ci Mehmet Alkaş, Haber Daire Başkanlığı'na getirildi. AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz'un Basın Danışmanı olan gazeteci Ahmet Tezcan'ın da Alkaş'la birlikte görev yapacağı öğrenildi.

4 KİŞİ DEVRE DIŞI

Mehmet Alkaş, göreve gelir gelmez kendi ekibini oluşturmak için kolları sıvadı. Haber Dairesi başkan yardımcılarından Zafer Kiraz, Avni Küpeli, Haber Program Müdürü Kadriye Kansu, TV-1 Haber Müdürü Yurdaer Tartan, Dış Haberler Müdürü Ziya Erel, Haber Stüdyo ve Yayın Hizmetleri Müdürü Serdar Hokna'nın görevden alınması için düğmeye basıldı.

Kiraz ve Küpeli, son anda koltuğunu korumayı başardı. Tartan'ın yerine Cahit Beyaztaş, Kansu'nun yerine Atilla Tunga, Hokna'nın yerine de Murat Akkoç atandı. TRT'nin son dönemde haber kuşağında özel TV'lerin gerisinde kalmasının, görevden almalarda etken olduğu öğrenildi. Çevre ve Orman Bakanlığı'ndaki görevini bırakan Alkaş'ın yerine de, gazeteci Tacettin Ural getirildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber