5018 sayılı Kanunla ilgili Maliye Bakanlığı Genel Yazısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ocak 2006 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayı : B.07.0.BMK.0.02-00

Konu : 5018 sayılı Kanun

Bilindiği üzere, 5436 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 15 inci maddesiyle, anılan maddede belirtilen kamu idarelerinde Strateji Geliştirme Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ve Müdürlükler kurulmuştur. 1.1.2006 tarihinden itibaren sözkonusu maddede belirtilen görevler yürütülmeye başlanacağından, idarelerin malî hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi bakımından bu birimlerin ivedilikle teşkil edilmesi ve yöneticileri ile personelinin belirlenmesi gerekmektedir. Bu birimler için ihdas edilen Başkan, Daire Başkanı ve Müdür kadrolarına 1.1.2006 tarihi itibarıyla atama yapılmasının mümkün olmaması halinde, belirtilen görevlerin, atama yapılıncaya kadar idarelerce görevlendirilecek personel tarafından yerine getirilmesi sağlanacaktır.

Ayrıca, Bütçe Dairesi Başkanı veya Bütçe Dairesi Başkan Yardımcısı kadrolarında bulunan personel, halen görev yaptıkları idarelerin yukarıda belirtilen görevlerinin yürütülmesine rehberlik yapmak suretiyle yardımcı olacaklardır.

Diğer taraftan, anılan Kanunun geçici 1 inci maddesinin dördüncü fıkrasında, Maliye Bakanlığına bağlı Bütçe Dairesi Başkanlıklarında görev yapan Bütçe Dairesi Başkanı ve Bütçe Dairesi Başkan Yardımcısı kadrolarında bulunan personel dışındaki diğer Maliye Bakanlığı personelinin halen bulundukları kadrolarda kaldıkları sürece, 31.12.2006 tarihine kadar nezdinde görev yaptıkları kamu idaresinin Strateji Geliştirme Başkanlığı veya Strateji Geliştirme Daire Başkanlığında görev yapmaya devam edecekleri belirtilmiştir. Buna göre;

a) İdarelerin Strateji Geliştirme Başkanlığı veya Strateji Geliştirme Daire Başkanlığında görev yapmaya devam etmesi öngörülen Bakanlığımız personeli, 5018 sayılı Kanunun 5436 sayılı Kanunla değişik 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan görevlerin yürütülmesi dışındaki işlerde çalıştırılamaz. Diğer taraftan, idarelerde görev yapmaya devam edecek Bakanlığımız personelinin ihale komisyonlarında yer alması uygun olmayacağından, bu personel ihale komisyonlarında görevlendirilmeyeceklerdir.

b) Söz konusu personelin aylık ve diğer mali hakları kadrolarının bulunduğu il defterdarlıkları tarafından ödenecektir. Ayrıca, Bakanlığımız personelinin fazla çalışma yapmasının görev yaptıkları idarelerin birim amirlerince uygun görülmesi halinde, Maliye Bakanlığı personeline uygulanan fazla çalışma usul ve esasları çerçevesinde, görev yaptıkları idarelerin birim amirleri tarafından onaylanarak ilgili defterdarlıklara gönderilen fazla çalışma cetvelleri esas alınmak suretiyle, defterdarlıklarca bu personele fazla çalışma ödemesi yapılacaktır.

c) Söz konusu personelin yıllık izinleri görev yapmaya devam edecekleri idarelerde bağlı oldukları birim amirleri tarafından verilecektir. İzin kullanımları aylık dönemler itibarıyla listeler halinde ilgili defterdarlıklara iletilecektir. Hastalık ve mazeret izinleri ise kadrolarının bulunduğu defterdarlıklar tarafından verilecektir.

d) İdarelerin Strateji Geliştirme Başkanlığı veya Strateji Geliştirme Daire Başkanlığında görevlendirilen personelin sicil ve disiplin işlemlerine yönelik olarak, Devlet Memurları Sicil Yönetmeliği ile Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde işlem tesis edilecektir.

e) Gerek kadrolarının bulunduğu defterdarlıklarca gerekse görevlendirildikleri kurumların ilgili birimleri tarafından hasta sevk işlemi yapılabilecek, ancak buna ilişkin ödemeler kadrolarının bulunduğu il defterdarlıklarınca yapılacaktır.

Bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber