Ziraat, memurlar.net'e bilgi aktaranları bulamadı

Haber Giriş : 02 Ocak 2006 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat komedisi

Türkiye'nin en büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası'nda, banka yönetimi ile bankadan ihtiyaç fazlası olarak başka kurumlara gönderilen personel arasında ilginç bir savaş yaşanıyor. Bir grup eski banka çalışanının hazırladığı ve kamu bankalarındaki olayların mizahi dille anlatıldığı ?Canpare? dizileri ortaya çıktı. Banka yönetimi, ?Canpare? dizilerini hazırlayanlar hakkında, bankadan ayrılan personel de Ziraat Bankası yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu. Bankadan ayrılanlar, yönetimin bankanın telefonlarını dinlediğini öne sürerken, Ziraat Bankası yönetimi de ?Canpare? dizisini hazırlayanların telefonları ve odaları dinlediğinden şüpheleniyor.

İKİ SUÇ DUYURUSU

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, diziyi hazırlayanları bulmak ve diziyi engellemek için banka içinde özel bilişim uzmanlarından oluşan özel bir ekip kurdu. Ancak ekip dizileri kimin hazırladığını bulamadı. Bunun üzerine, Ziraat Bankası yönetimi, diziyle ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na geçtiğimiz günlerde suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, memurlar.net'e bu yazıların nasıl ulaştığı araştırıldı. Araştırma sonucunda, maillerin yurtdışındaki bazı adreslerden geldiği belirlendi. Bu nedenle işlem yapılamadı.

İFP'li olduğu öğrenilen bir kişi de, Ziraat Bankası yöneticilerinin telefonları dinlediği iddialarıyla suç duyurusunda bulundu. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ise, telefonların dinlenmesinin ya da kayda alınmasının söz konusu olmadığını öne sürerek, ?suç duyurusunun Canpare dizisini hazırlayanların yeni bir senaryosu olduğunu?söyledi.

Canpare Çağlar, Damacana Babacan

CANPARE dizileri, haftada bir hazırlanıyor ve başta kamu bankaları yöneticileri olmak üzere, banka çalışanlarının mail adreslerine gönderiliyor. Dizilerin bir kısmı da, ?memurlar.net? adresindeki İFP'liler (İhtiyaç Fazlası Personel) bölümünde yayınlanıyor. Burada yayınlanan her dizi, 50-60 bin okunma oranına ulaşıyor.

Dizilerde, bürokratlar kod isimlerle geçiyor.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar: Canpare

Yönetim Kurulu üyesi Murat Ulus: Murti

Mehmet Emin Özcan: Mehmet Emin Öpercan

Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın: Hüseyin Kaydım

Devlet Bakanı Ali Babacan: Ali Damacana

--------------------------------------------------------------------------------

CANPARE'DEN BÖLÜMLER

Canpare tarafından Ali Damacana'ya şikayet edilen Kasiyerler Kurulu (Ziraat Yönetim Kurulu) üyeleri çok bozulmuşlar. Damacana'ya ulaşıp, ?Bu bir Bizans oyunudur? demişler. Canpare, Murti'nin yerine hiç olmazsa ?yeminli tetikçi' atayın diye kulis yapıyormuş.

Şu sıralar Tanzim Mağazacılık'ta (Ziraat Bankası) en muteber dil ?kuş diliymiş'. Canpare ve ajanları akşama kadar telefonları dinlediklerinden zavallı tanzimliler birbirleriyle kuş dili ile anlaşır olmuşlar. Bu arada, tanzimin telefon giderleri de yarı yarıya düşmüş.

Canpare, ?Veda Hutbeleri'ni' okumaya başlamış. İlk Veda Hutbesi için 22 Aralık 2006'yı seçen Canpare, kendisinin atadığı reyon başkanlarını (banka yöneticilerini) fırçalamış. Şube müdürleri ile tek tek görüşüp, ?Nasıl yapsak da tanzimi kalkındırsak' demiş.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber