Sürgün edilen imam nikahlı memur için Köşk'ten mektup gitmiş

Haber Giriş : 02 Ocak 2006 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanlığı, imam nikâhlı yaşayan bir kadın memuru, "Yaşadığı bu birliktelik, TBMM'nin saygınlığını zedelemektedir" diyerek sürdü. AKP Milletvekili Hıdıroğlu'nun da bu ilişkiden haberli olduğu anlaşıldı

TBMM Başkanlığı, imam nikâhlı birliktelik yaşadığı gerekçesiyle G.İ. adlı kadın memuru Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na sürdü. Memurun Ankara 11. İdare Mahkemesi'ne açtığı yürütmenin durdurulması davası çerçevesinde savunma gönderen Meclis Başkanlığı, imam nikâhlı ilişkiye karşı çıktı. Olay çerçevesinde kadın memurun Cumhurbaşkanlğı'na da şikâyet edildiği kaydedildi.

Başkanlığın, mahkemeye gönderdiği savunmada şu ifadeler yer aldı: "TBMM gibi önemi haiz bir kurumda görev yapan personelin, hizmetin gerektirdiği niteliklere sahip olmasının yanında, TBMM'nin saygınlığını zedeleyecek davranışlardan da uzak durması gerekmektedir. Bu tarz davranışların sadece kamu görevlisinin değil, kurumumuzun da saygınlığını olumsuz yönde etkileyeceği aşikârdır. Davacının yaşadığı bu birliktelik, TBMM gibi müstesna ve göz önünde bulunan bir kurumda kesinlikle olağan karşılanmadığı gibi ayıp olarak nitelendirilmektedir."

Milletvekili biliyor
Bu arada G.İ. ile ilgili olarak, Çankaya Köşkü'nün "gereği" diyerek Meclis Başkanlığı'na bir yazı gönderdiği ortaya çıktı. İ'nin, yanında çalıştığı AKP Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu'ndan da imam nikâhlı beraberliği konusunda ilk zamanlarda destek aldığı, ancak daha sonra Hıdıroğlu'nun İ'nin yanından alınması için başkanlığa başvurduğu bildirildi. İ'nin Hıdıroğlu'na, "Benim imam nikâhlı bir beraberliğim var. Sağdan soldan duyup yanlış düşünmeyin" dediği, Hıdıroğlu'nun da bu beraberliği onayladığı, birlikte olduğu A. ile de tanışarak zaman zaman görüştükleri belirtildi.

Hıdıroğlu ise olayla ilgili olarak, "Ben Müslüman bir adamım. Hem vallahi hem billahi hiçbir ilişkim yok bunların nikâhıyla. Bana ilişkisini söyledi. Benden gizli yapmıyor diye düşündüm, takdir edilecek bir olay olduğu için bana haber veriyor, 'Bil sen de' der gibi bir hava sezdim, olay budur" dedi.

Bu arada İ. hakkında Cumhurbaşkanlığı'na kızı tarafından yapılan şikâyet üzerine, dilekçenin "gereği" ibaresiyle TBMM'ye gönderildiği, G.İ.'nin savunması alınmadan verilen sürgün kararında bunun da etkili olduğu belirtildi.

Maaş kesme cezası aldı, sürüldü

Edinilen bilgiye göre İ, önce, imam nikâhlı birliktelik yaşadığı A'nın eşi tarafından TBMM Başkanlığı'na şikâyet edildi. Bunun üzerine savunması alınan İ, imam nikâhlı birliktelik yaşadığını, ancak bunun işiyle ilgisi olmadığını belirtti. İ'ye kınama cezası verildi. Ancak daha sonra İ, bir bankada çalışan kızı Ö'nün, erkek arkadaşıyla evlenmesine karşı çıkıp, kötü bir çevreyle ilişkiye girdiği gerekçesiyle tayinini çıkarmak üzere girişimlerde bulununca, olay yeni bir boyut kazandı. Bu kez kızı Ö. annesini TBMM Başkanlığı'nın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlık'a, ağır iddialar eşliğinde şikâyet etti. İçişleri Bakanlığı Ö'nün dilekçesini dikkate almazken, Cumhurbaşkanlığı dilekçeyi TBMM Başkanlığı'na gönderdi. İ., tüm girişimlerine rağmen ikinci kez savunması alınmadan kınama cezası ve yüzde 30 maaş düşüşü cezasına çarptırıldı, iki gün sonra da sürüldü.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber