Acar'a Köşk'ten onay yok

Haber Giriş : 03 Ocak 2006 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne getirilen Mine Acar'ın kararnamesini onaylamadı ve Başbakanlığa iade etti. Cumhurbaşkanı, iade gerekçesinde, sadece 'Atanması uygun görülmemiştir' ifadesini kullandı.

Göreve getirilişi büyük yankı uyandıran Mine Acar, yaklaşık beş aydır görevini vekalaten yürütüyordu. Mine Acar AKŞAM'a konuyu değerlendirirken 'Bana konuyla ilgili bilgi gelmedi. Ama nihayet karar Sayın Cumhurbaşkanı'nındır. Görevimin başındayım, görevimi yapıyorum' dedi. Sezer'in kararnameyi iadesiyle birlikte, Devlet tiyatroları'nda Acar'ın atanması ile başlayan tartışmalar yeni bir boyut kazanmış oldu. Mine Acar, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından geçen sonbaharda sürpriz bir kararla Lemi Bilgin'in yerine Devlet Tiyatroları'na, genel müdür olarak atandı.

SANATÇILAR İSTEMEMİŞTİ

Atanmaya tepki gösteren birçok Devlet Tiyatroları yöneticisi ve sanatçısı görevlerinde istifa etti. Bakan Koç ise genel müdürünü savundu ve kararında ısrar etti. Mine Acar'ın kararnamesinin iadesiyle birlikte son bir ay içinde hükümetin iki önemli atamasına onay verilmemiş oldu. Sezer, RTÜK'ün TRT Genel Müdür adayı olarak seçtiği Ulaştırma Müsteşarı İbrahim Şahin'in kararnamesini de onaylamamıştı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber