KESK üyelerinin 'kanuna aykırı eylem' davası

KESK Genel Başkanı Özgen'in aralarında bulunduğu 47 kişinin yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2013 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK üyelerinin 'kanuna aykırı eylem' davası

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul ile Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in de arasında bulunduğu 47 KESK yönetici ve üyesinin, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet" suçundan yargılanmasına başlandı.

Ankara 22. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı sanıklar ve avukatları katıldı.

Sanıklar, savunmalarında demokratik haklarını kullanarak TBMM önünde basın açıklaması yapmak istediklerini ve polisin "dağılın" anonsunu duymadıklarını kaydederek, suçlamaları reddettiler.

Sanıklardan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, "Sendikacıyım, tarafım. Mecliste görüşülen Sendika Yasası'nı protesto ettik. Meclis'e yürümedik, engellendik. Polisin 'dağılın' anonsunu duymadım" dedi.

Başka suçtan cezaevinde bulunan sanık Akman Şimşek, TBMM önünde basın açıklaması yapmak istediklerini ancak polis müdahalesiyle karşılaştıklarını anlattı.

Savunmasını yüksek sesle yapan Şimşek'e Hakim Hasan Tekbaş, "Müdahale emrini ben vermiş gibi bana kızıyorsun" diyerek espri yaptı. Bunun üzerine Şimşek, "Efendim uzun süredir cezaevindeyim. Günde gördüğün insan sayısı en fazla iki. Bir anda karşımda bu kadar kalabalığı görünce heyecanlandım" ifadesini kullandı.

Sanıklardan Şükran Doğan ise "Üzgünüm. Ne yazık ki ben eyleme katılmadım. Emniyette gösterilen fotoğraflar bana ait değil. Bunu söyledim ama buradayım" diye konuştu.

Davaya, Özgen ile Tombulu'nda arasında bulunduğu bazı sanıklar katılmadı.

Hakim Tekbaş, hazır bulunmayan sanıkların savunmalarının alınması için duruşmayı erteledi.

İddianamede, sanıkların, 26 Ocak 2012'de TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda memur sendikalarına ilişkin yasa tasarısının görüşmelerini protesto etmek üzere "kanuna aykırı toplantı ve gösteri düzenledikleri" savunuluyor.

Öte yandan KESK üyeleri, dava öncesinde adliye önünde basın açıklaması yaptılar. KESK Genel Sekreteri Tombul, "Yargılanması gerekenin kamu emekçileri değil onlara müdahale eden güvenlik güçleri olduğunu" savunarak, haklarında açılan davayı protesto etti.

Muhabir: Durmuş Koçak - Barış Kılıç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber