10. sınıf öğrencilerine 2. dönemin başında sorumluluk sınavı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2006 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sorumlu olarak bir üst sınıfı geçen ve şu anda 10. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler, eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başında (yarıyıl tatilinden sonra) yapılacak sorumluluk sınavlarına girecekler.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yayımladığı genelgede, ortaöğretimin yeniden yapılandırılması çerçevesinde bu eğitim-öğretim yılından itibaren 9. sınıflardan başlamak üzere 3 yıllık genel, mesleki ve teknik liselerin eğitim-öğretim sürelerinin 4 yıla çıkarıldığını anımsattı.

"Öğrencilerin bu uygulamadan olumsuz etkilenmemeleri ve muhtemel mağduriyetlerinin önlenmesi" amacıyla bir süre önce genelge yayımladıklarına kaydeden Çelik, bu çerçevede geçen eğitim-öğretim yılında 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ile devamsızlıkları nedeniyle başarısız duruma düşen öğrencilerin en az bir dönem notu almaları kaydıyla ders sınırlamasına bakılmaksızın istedikleri derslerden ortalama yükseltme sınavlarına girmelerinin ve başarısız oldukları derslerden bir üst sınıfa sorumlu olarak devam etmelerinin sağlandığını hatırlattı.

"BİR ÜST SINIFA SORUMLU GEÇEBİLECEKLER"

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde en fazla 2 dersten sorumlu geçme hükmü bulunduğuna işaret eden Çelik, geçen yıl 9. sınıfta öğrenim görüp söz konusu genelge hükümlerinden yararlanarak bu yıl 10. sınıflarda okuyan öğrencilerin sınav hakları bitinceye kadar, ikinci dönemin başında yapılacak sorumluluk sınavlarına alınacaklarını bildirdi. Çelik, bu öğrencilerin sorumlu oldukları dersten sorumluluklarının, o dersin üst sınıfında uygulanan programından başarılı olması, sorumluluk sınavı sorunda o dersten en az "geçer" not olması ve sorumluluk sınavı sonunda sorumlu derslerinin bulunduğu sınıfın okul türlerine göre yıl sonu başarı ortalamasını tutturması durumunda kaldırılacağını bildirdi. Bakan Çelik bu durumdaki öğrencilerin ayrıca başarısız derslerden ders sayısına bakılmaksızın bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebileceklerini belirtti.

HAZIRLIK SINIFINDAKİLERİN DURUMU

Çelik, geçen eğitim-öğretim yılında hazırlık sınıflarında öğrenim görürken tanınan haktan yararlanarak bir üst sınıfa sorumlu geçen öğrencilerin de sınava girme hakları bitinceye kadar sadece sorumlu oldukları hazırlık sınıfı derslerinden sorumluluk sınavına alınacaklarını kaydetti. Bu öğrenciler de ikinci dönemin başında yapılacak sorumluluk sınavına katılacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber