İstanbul'da sömestrede servis ücreti ödenmemesi çalışması

Haber Giriş : 05 Ocak 2006 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) sömestr tatilinde velilerin okul servis ücretlerine ödeme yapmaması, ancak bayram tatiline ilişkin ödemenin yapılması yönünde çalışma yaptığını bildirdi.

Topbaş, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, 3 haftalık tatile rağmen servis ücretlerinin velilerden tam istendiği yönündeki şikayetlerle ilgili bir soruya, "UKOME, sömestr tatilinde velilerin ödeme yapmaması, ancak bayram tatiline ilişkin ödemenin yapılması noktasında bir çalışma yaptı. Zaten bu yıl biraz ücretler farklı oldu diye öğrenci velileri uygulamada sıkıntılar olduğunu ifade ettiler. Sömestr tatilinde tekrar böyle bir rahatsızlık verilmesi öğrenci velileri açısından önemli. Biz de bunu destekliyoruz" dedi.

Kadir Topbaş, köprü ve otoban gişeleriyle ilgili sorular üzerine de, bu konunun olumlu ve olumsuz yönlerinin tartışıldığını belirterek "Yerleşim alanlarının içinde kalan gişeler var. Bahçeşehir gibi. Her gün gişeye girip-çıkmak durumunda kalanlar var. Bunlar da ayrıca problem. Sayın Başbakan'dan gişelerin kaldırılmasını İstanbullar adına rica ettik. 21 Ocak'ta yapılacak ulaşım zirvesinde bunlar masada değerlendirilecek"diye konuştu.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber