KBYS Sınav Sonuçlarının Açıklanmama Sebebi

KBYS sınavının dayanağı olan "Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği" 13/8/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Türk Eğitim-Sen tarafından önlisans mezunu öğretmenler açısından Yönetmeliğin ilgili hükümlerinin iptali istemiyle 24/08/2005 tarihinde dava açılmıştır. MEB tarafından hazırlanan sınav kılavuzu sonrasında ise başvurular 12-30 Eylül 2005 tarihleri arasında alınmıştır. Sınav ise 27 Kasım 2005 tarihinde MEB tarafından ÖSYM'ye yaptırılmıştır. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ocak 2006 05:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak sınavın yapılacağı tarihten iki gün önce yani 25 Kasım 2005 tarihinde Danıştay 2. Dairesi 3 ay önce açılan davayı kabul etmiş ve yönetmeliğin ilgili hükümlerinin önlisans mezunu öğretmenler açısından yürürlüğünün durdurulmasına karar vermiştir.

Bir kısım kararlarını 15 gün veya bir aylık süreler içerisinde de alabilen Danıştay'ın bu kararı, Milli Eğitim Bakanlığını sıkıntıya sokmuştur. Zira, 3 trilyona yakın masraf yapılan bir sınavın iptal edilmesi çok daha kötü sonuçlara yol açabilecektir. Bu nedenle, o günlerde Bakanlık herşeye karşın sınavın yapılmasını, önlisans mezunlarının durumlarının ise daha değerlendirilmesine karar vermiştir.

İşte, 27 Kasım 2005 tarihinde yapılan Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınav sonuçlarının hala açıklanamamış olmasının nedeni, önlisans mezunu öğretmenlerle ilgili Danıştay 2. Dairesinin kararıdır.

Bize ulaşan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ÖSYM'ye verilen talimat gereğince, sınav sonuçlarının açıklanması askıya alınmıştır. Bakanlık, günlerdir nasıl bir işlem yapacağını tartıştığı bu konuda, önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber