Yeni Sağlık Personeli Alımı İddiaları

Geçen hafta ve bu hafta başında yazılı ve sanal medya organlarında yer alan haberlerde yeni sağlık personeli alınacağı yönünde bilgiler yer almaktadır. Haberden birisinde Sağlık Bakanlığının ücretleri döner sermayeden karşılanmak üzere toplam 10 bin 691 yeni sözleşmeli sağlık personeli alacağı, bir diğerinde ise Bakanlar Kurulu'nun Doğu ve Güneydoğu'daki sağlık kurumlarında 22 bin yeni sözleşmeli personelin istihdam edilmesini kararlaştırdığı belirtilmektedir. Her iki haberde yanlıştır. Detay için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ocak 2006 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- İHA kaynaklı olup sitemizde yer almayan ancak bir çok haber sitesinde yer alan haber:

"Sağlık Bakanlığı, ücretleri döner sermayeden karşılanmak üzere toplam 10 bin 691 yeni sözleşmeli sağlık personeli alacak.

İşe alınacak personelin yüzde 27'si, yani 2 bin 914'ü İstanbul'da, 10 bin sağlık personelin yüzde 39'u yani 4 bin 62'si İstanbul, Ankara ve İzmir'de iş başı yapacak. Doğu ve Güneydoğu'daki hastaneler ise "ödeme güçlerine" göre eleman alacak. Müracaat ve atamaları Sağlık Bakanlığı yapacak, kurumlar personelin ücretlerini "döner sermayeden" ödeyecek. Sağlık Bakanlığı'nın Kuruluş Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun hükmünde kararnameye, "Kadrolu istihdamının mümkün olmadığı hallerde ücretleri döner sermayeden karşılanmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36. maddesinde belirtilen sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri unvanlarında çalıştırılmak üzere merkezi sınav sonuçlarına göre 657 sayılı Kanun'un 4. maddesinin (B) fıkrasına tabi sözleşmeli personel çalıştırılabilir" hükmü eklendi. Bu hükme göre ülke düzeyinde sağlık hizmetlerinin etkin, verimli ve dengeli bir şekilde yürütülebilmesi için ücretleri döner sermayeden karşılanmak üzere toplam 10 bin 691 adet yeni sağlık personeli işe alınacak. Yeni eleman alımında aslan payı İstanbul, Ankara, İzmir gibi üç büyük il alacak. İstanbul'daki sağlık kuruluşları 2 bin 914, Ankara'daki kuruluşlar 706, İzmir'deki kuruluşlar ise 442 yeni personel çalıştıracak.
Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlara alınacak personel şöyle:
Hemşire, ebe, sağlık memuru, tıbbi sekreter, anestezi teknisyeni, dip protez teknisyeni, odyometri teknisyeni, fizyoterapist, sosyal çalıştırıcı, laboratuar teknisyeni, acil tıp teknisyeni, radyoloji teknisyeni, anestezi teknikeri, acil tıp teknikeri, laboratuar teknikeri, biyolog, psikolog, diş protez teknikeri, radyoterapi teknikeri, diyaliz teknikeri, diyetisyen, çocuk gelişimcisi, ortopedi teknikeri, sağlık fizikçisi ve sağlık teknikeri."

Yukarıda yer alan haber3 Ocak 2006 tarihinde basında yer almıştır. Ancak bu yanlış bir haberdir. Bu haber şuan ÖSYM tarafından yürütülen sağlık personeli alımına ilişkindir. Bu alımlara başvurabilmek için 30 Aralık 2005 tarihine kadar ÖSYM'nin belirlemiş olduğu banka hesap numaralarına 5 YTL yatırmak gerekiyordu. dolaysıyla haber bugün itibariyle hiçbir anlam ifade etmemektedir.

2- Radikal ve Yeni Şafak Gazetelerinde, 02 Ocak 2006 tarihinde yer alan 22 bin yeni sözleşmeli personel alımına ilişkin haber

"Bakanlar Kurulu, Doğu ve Güneydoğu'daki sağlık kurumlarında 22 bin yeni sözleşmeli personelin istihdam edilmesini kararlaştırdı.
Resmi Gazete'de dün yayımlanan kararda, Doğu ve Güneydoğu Eylem Planı, DPT'nin yayımladığı en son ilçe bazındaki sosyoekonomik gelişmişlik kriterleri, ilçelerin sağlık göstergeleriyle coğrafi konumları dikkate alınarak, sözleşmeli personel istihdam edilecek hizmet birimlerine ilişkin talebin Sağlık Bakanlığı'ndan geldiği belirtildi. Talep uyarınca Bakanlar Kurulu da sözleşmeli sağlık personelinin listesini çıkardı.
Bölgede işe alınacak sözleşmeli sağlık personelinin toplam sayısı 21 bin 600 olacak. Bu sayının 8 bin 938'i yataklı tedavi kurumlarında, 9 bin 281'i sağlık ocaklarında, bin 281'i sağlık evlerinde, 181'i sağlık merkezlerinde, bin 845'i 112 acil servislerinde, 74'ü ise Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nde görev yapacak. Toplam bin 681 uzman hekim, 4 bin 544 pratisyen hekim, 189 diş hekimi, 106 eczacı, 100 diyetisyen, 102 psikolog, 110 fizyoterapist, 535 sağlık teknikeri, 2 bin 918 hemşire, 4 bin 924 ebe, 7 bine yakın ise sağlık memuru sözleşmeli statüde çalıştırılacak. "

Bu haberde yanlıştır. Bu habere ilişkin olarak 1 Ocak'ta bir açıklama yapmıştı. Dileyen ziyaretçiler bu habere bakabilirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber