Eğitim-Sen eyleminde arbede

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2006 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taleplerini içeren dilekçelerini Başbakanlığa vermek için insan zinciri oluşturan Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerle polis arasında gergin alanlar yaşandı.

Kızılay YKM Mağazası önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, Milli Müdafaa Caddesi'nde Başbakanlığa doğru insan zinciri oluşturdu. Başbakanlığa yaklaşan grup çevik kuvvet barikatıyla durduruldu. Bunun üzerine öğretmenler barikata yüklendi. Bu sırada Eğitim-Senliler ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan görüşmelerin ardından Eğitim-Senliler'in 50 metre kadar daha Başbakanlığa yaklaşmalarına izin verildi.

Burada grup adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, eylemlerini engelleyen polisin tutumunu protesto ettiğini belirterek, bu tutumun AK Parti'nin demokrasiden ne anladığını gösterdiğini söyledi. Dinçer, 100 bin imza topladıklarını kaydederek, bu imzaları Başbakanlığa sunacaklarını ifade etti. Dinçer, dilekçelerde yer alan taleplerini, "Ek ders ücretlerinin artırılması, eğitime hazırlık ödeneğinin hizmetli ve Yurt -Kur çalışanlarına da verilmesi, öğrencilere günlük ücretsiz süt verilmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na 50 bin kadro verilmesi, grevli, toplu görüşme hakkı veren sendika hakkının verilmesi ve tüm öğrencilerin yılda 2 kez sağlık taramasından geçirilmesi" olarak sıraladı.

Yapılan açıklamanın ardından toplanan imzalar Başbakanlığa verildi. Eylem olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber