Sendikacılara 1 yıl 3 ay hapis cezası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2006 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da geçtiğimiz yıllarda Kamu Reformu Yasa Tasarısı'nı protesto ederek AK Parti Merkez İlçe binası önünde eylem yapan 19 kişiden 3'ü, yargılandıkları mahkemece 1 yıl 3 ay hapis ve 366 YTL para cezasına çarptırıldı.

TBMM'de Kamu Reformu Yasa Tasarısı görüşmeleri sürerken AK Parti Samsun Merkez İlçe Başkanlığı önünde 26 Şubat 2004 tarihinde eylem yaparak tasarıyı protesto eden KESK üyeleri, yolu trafiğe kapattıkları gerekçesiyle polis tarafından uyarılmış, daha sonra eyleme devam eden 19 kişi gözaltına alınmıştı.

Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet suçundan haklarında adli işlem başlatılan eylemciler, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yargılanan eylemcilerden, dönemin Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Nezir Kelleci ile Yusuf İnci ve Adem Kocaoğlu'na ayrı ayrı 1 yıl 6 ay hapis ve 440 YTL para cezası verildi. Daha sonra iyi hallerinden dolayı cezaları 1 yıl 3 ay hapis ve 366 YTL para cezasına düşürüldü. Ayrıca, aynı suçu tekrar işleyecekleri göz önüne alınarak cezaları ertelendi.

Nezir Kelleci, Yusuf İnci ve Adem Kocaoğlu'nun, 7 gün içinde temize başvuracakları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber