Kabine değişikliği öncesi, AKP'de iç operasyon

Haber Giriş : 07 Ocak 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, kabine değişikliği beklentileri sürerken, ilk aşamada parti yönetiminde ciddi bir değişikliğe hazırlanıyor. 4 genel başkan yardımcısının partideki görevine son verileceği konuşuluyor. Bu isimlerin başında Necati Çetinkaya, Akif Gülle, Nazım Ekren ve Reha Denemeç geliyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan MYK toplantısında genel merkez değişikliğinin sinyallerini veren Başbakan Erdoğan, kabine değişikliği için kurmaylarına renk vermedi.

EKREN'İN KOLTUĞU GARANTİ

Nazım Ekren ve Akif Gülle'nin daha sonra yapılması beklenen kabine değişikliğinde yer bulabileceği ifade ediliyor. Bu kapsamda Ekren'in Başmüzakereci Ali Babacan'ın ekonomi ile ilgili görevlerini üstleneceği dile getiriliyor. Hayati Yazıcı, Şaban Dişli, Şükrü Ayalan, Zeynep Karahan Uslu ve Nihat Ergün'ün koltuğunu koruması bekleniyor. AK Parti kulislerinde, genel merkez değişikliğinin ardından Meclis Grup yönetiminde de ciddi bir revizyona gidileceği konuşuluyor. Erdoğan'ın Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'i partiye kaydırabileceği ya da grup başkanvekilliğine getirebileceği, kulislerde konuşulanlar arasında...

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber