Toptan erik fiyatları tepe takla

Küçük Menderes havzasında erik üretiminin önemli merkezi olan Ödemiş'e bağlı Kaymakçı beldesinde erik üreticileri, ürün para etmeyince ağaç kesimlerine devam ediyorlar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toptan erik fiyatları tepe takla

Hasadı yapılan papaz eriğinde piyasanın 5 liradan açıldığını kaydeden erik üreticileri, piyasanın kısa sürede 2 liraya kadar düştüğünü belirttiler. İtalyan eriğinde de belirsizliğin devam ettiğini belirten üreticiler, toplulaştırma çalışmaları yüzünden de ağaçlara değer biçilmediği için ovada genel bir memnuniyetsizliğin bulunduğunu söylediler.

Papaz eriği üreticisi Yaşar Gütmüş (52), geçtiğimiz yıl bahçesinde bulunan 200'e yakın ağacını kesmek durumunda kaldığını belirterek, "Tüccar azaldı. Zaman zaman alıcı bulamıyoruz. Tüccar geçtiğimiz yıllardan üreticiye borçlu. Onların da bu işten zarar ettiği oluyor. Fiyat istikrarı kalmadı" dedi.

Üreticinin toplulaştırma çalışmaları yüzünden bu yıl ne yapacağını bilemez duruma geldiğini belirten ilaç ve tohum bayii Mehmet Şahan da, "Beldede geçtiğimiz yıl 20'den fazla üretici erik bahçelerini bozarak tarlaya dönüştürdü. Üretici erikten kazanamadığı için bahçeleri bozup tarlaya dönüştürüyor. Papaz eriğinden sonra olgunlaşan İtalyan eriği üreticisi de sıkıntıda. Kırmızı erik olarak adlandırdığımız bu çeşitte de eskiden şubat-mart aylarında satış olur, hasad öncesinde sözleşmeler yapılırdı. Hasat zamanı yaklaşıyor; belirsizlik var. Havzaya erik üretimini getiren Kaymakçı'da erik böyle giderse tarih olacak" şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber