TRT'den ihale açıklaması

TRT Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada, hiçbir ihalede suistimal olmadığı vurgulanarak, "TRT'nin tespit edip, iptal ettiği ihalelerin, sanki gerçekleşmiş ihale gibi haberlere yansıtılması oldukça düşündürücüdür" ifadesi kullanıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TRT'den ihale açıklaması

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, 163 sayfalık Sayıştay raporunun bazı bölümlerinin, "cımbızlanarak, art niyetli yorumlarla haber yapıldığı ve TRT yönetiminin ortaya çıkardığı usulsüzlüklerin faturasının da TRT yönetimine çıkarıldığı" belirtildi.

İstanbul Televizyon Müdürlüğünde taşeron firma üzerinden çalışan bir kişinin taklit imzalarla ve mühürlerle yaptığı usulsüzlüğü, bugünün TRT yönetiminin ortaya çıkardığı ve gereken müdahalelerde bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sahte faturaları savcılığa sevk eden TRT yönetimi, iki kişinin tutuklanmasını sağlamıştır. TRT ihalelerinin şeffaflığına ve hukuka uygunluğuna zerre miktar toz kondurulmamıştır. Kamu İhale Kurumunda ve ilgili ticari mahkemelerde TRT ihaleleri en az şikayet alan kamu kurumlarındandır. TRT'nin gerçekleştirdiği binlerce ihale arasında tek bir ihalede bile suistimal olmamıştır, olamaz. Bazı firma sahiplerinin kardeşleri adına da firma kurmaları, TRT yönetimini bağlamaz ve en küçük bir usulsüzlük tespitinde gerekenler yapılmıştır. TRT'nin tespit edip, iptal ettiği ihaleleri sanki gerçekleşmiş ihale gibi haberlere yansıtılması oldukça düşündürücüdür."

Sayıştay raporlarının tek yanlı ve art niyetli yorumlandığı belirtilen açıklamada, TRT'nin rutin bütçeyle 4 TV kanalından 15 TV kanalına ulaştığına, 5 yeni radyoyla 3 dergi kurup, bütçesinden de para artırmayı başaran bir kamu kurumu olduğuna işaret edildi.

Memur maaşlarını ödeyemeyen bir TRT'den, her gün yeni yatırım yapıp, ülkenin gururu olan bir TRT'ye ulaşıldığı kaydedilen açıklamada, "Asılsız ve art niyetli yorumları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Muhabir: Yusuf Çelebi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber