Öğretmen, velinin saldırısına uğradı iddiası

Adıyaman'da ilköğretim okulunda bir öğrenci velisinin saldırısına uğradığı gerekçesiyle, sendikalar ortak basın açıklaması yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 16:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğretmen, velinin saldırısına uğradı iddiası

İddiaya göre, Adıyaman TOKİ Akşemsettin Ortaokulu'nda okuyan S.B adlı öğrenci başının ağrıdığını ve derse katılamayacağını Beden Eğitimi Öğretmeni Derviş Güven'e söyledi. Öğretmen tarafından öğrenci derste yok yazıldı. Bunun üzerine S.B durumu babasına bildirdi. S.B'nin babası H.B okula giderek okul bahçesinde bulunan öğretmene çocuğunun neden yok yazıldığı ile tepki gösterdi. Öğretmen ile veli arasında çıkan kavgayı okuldaki diğer öğretmenler ayırdı. Öğretmen saldırıya uğradığı gerekçesiyle polise şikayette bulundu.

Olaydan sonra Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen tarafından durum protesto edilerek ortak basın açıklaması yapıldı.

Ortak basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Başkanı Hediye Kılınç, şiddetin eğitim emekçilerinin moral ve motivasyonunu bozduğunu belirterek, bu saldırıların onarılması güç yaralar açtığını ifade etti.

Kılınç, "Saldırı kimden ve hangi gerekçeyle gelirse gelsin kabul edilemez. Yapılan saldırıları hiçbir sendika ayrımı yapmadan hepimize yapılmış gibi kabul ediyoruz. Biliyoruz ki bu saldırıyı velilerimizin büyük bir bölümü bu şiddeti tasvip etmemektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber