8 Mayıs 2013'den önemli gündem başlıkları

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Sağlık Sektöründe Kamu Özel Ortaklığı, Yeni Vizyon ve Şehir Hastaneleri" konulu toplantıya katılacak.

Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Gül, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Portekiz'den yurda dönecek.

2- Macar Meclis Başkanı Köver Ankara'da

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver ile görüşecek, onuruna akşam yemeği verecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuk Meclis Başkanı Lazslo Köver ile Başbakanlık Resmi Konut'ta bir araya gelecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği 6. İstanbul Moda Konferansı'na ve ödül törenine katılacak.

4- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplanacak.

5- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Anadolu Ajansı organizasyonu ile Türkiye'de bulunan, Arap gazeteciler heyetini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

6- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Stratejik Büyüme Forumu ve 2. Çocuk ve Gençlik Finans Zirvesi'nin açılışlarında konuşma yapacak.

7- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım

ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kadın El Emeği Ürünleri Sergisi'ne ve "Türkiye'de Anne Olmak, Annelerimiz" konulu panele

katılacak.

- Bakan Şahin, programı öncesinde tasarımcılarla bir araya gelecek.

8- Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Bosna Hersek'te

- Ahmet Davutoğlu, Saraybosna Mevlevihanesi'nin açılışına ve Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan Dışişleri Bakanları Üçlü Danışma Toplantısı'na katılacak.

- Mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde bulunacak Davutoğlu, ortak basın toplantısının ardından çalışma yemeğinde yer alacak.

-Dışişleri Bakanları daha sonra, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi üyelerini ziyaret edecek.

9- İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi"nin açılışına katılacak.

10- TBMM'den

- Genel Kurul'da Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Kamuoyunda 'varlık barışı' olarak bilinen düzenlemenin de yer aldığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun tasarısı görüşülecek.

- Dışişleri Komisyonu, bazı ülkelerle imzalanan uluslararası anlaşma ve sözleşmeleri uygun bulan tasarıları ele alacak.

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

12- TÜİK, 2013 yılı Mart ayı sanayi üretim endeksini açıklayacak.

13- Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Trabzonspor-Sivasspor ve Fenerbahçe-Eskişehirspor maçları yapılacak.


Cİhan Haber Ajansı gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Portekiz'de resmi temaslarını tamamlayarak bugün yurda dönecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Meclis Başkanı Lazslo Köver ile görüşecek. Erdoğan, akşam Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin Shangri La Bosphorus Otel'de 6. İstanbul Moda Konferansı ve ödül törenine de katılacak. (15.30 - Ankara / 20.00 - İstanbul)

POLİTİKA

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik basın toplantısı düzenleyecek. (13.00 - Ankara)

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Sağlık Sektöründe Kamu Özel Ortaklığı, Yeni Vizyon ve Şehir Hastaneleri" konulu toplantıya katılacak. (10.00 - Ankara)

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türk Standartları Enstitüsü, 52 Olağan Genel Kurulu'na katılacak. (10.00 - Ankara)

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 'Kadın El Emeği Ürünleri Sergisi'ne katılan tasarımcılarla buluşacak. (12.00 - Ankara)

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 81 ilden el emekleriyle gelen kadınlar, ünlü modacı ve tasarımcılarla "Kadın El Emeği Ürünleri Sergisi"ni açacak. (15.00 - Ankara)

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, 4. Karayolları Trafik Güvenliği Sempozyumu ve sergisine katılacak. (10.00 - Ankara)

-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Konya'da çeşitli temas ve incelemelerde bulunacak.

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin il başkanlığını ve esnafı ziyaret edecek, 'Değişen Türkiye'de Toplum ve Siyaset ' konulu konferansa katılacak. (18.30 - 19.30 - 20.00 - Çorum)

EKONOMİ

-Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, Karsan Ceo'su Murat Selek ve Karsan Pazarlama Şirket Müdürü Vançın Kitapçı'nın katılımıyla toplu taşımada yeni ürününü tanıtacak. (11.00 - Bursa)

DÜNYA

Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

GÜNCEL

-PKK'lıların çekilmesi ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR-SANAT

-Heykel Valilik Binasında Arap Destinasyonu programında görev alan tiyatrocu Ömer Naci Topçu ve diğer tiyatroculara takdirname belgesi verilecek. (14.30 - Bursa)

SPOR

-Ziraat Türkiye Kupası, yarı final rövanş maçlarında Trabzonspor – Sivasspor ve Fenerbahçe – Eskişehirspor karşı karşıya gelecek. (19.00 - Trabzon / 21.30 - İstanbul)

-Galatasaray'da mayıs ayı olağan divan toplantısı yapılacak. (13.30 - İstanbul)

-Spor Toto Süper Lig'in 33. Haftasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek olan Beşiktaş bu maçın hazırlıklarını sürdürecek. (11.00 - İstanbul)

-Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın vefatı sonrasındaki gelişmeler takip ediliyor.

AA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber